Tässä tämän viikon aiheet: maanantain kansainvälinen psykologiakilpailu, kuoron ja muusikoiden treenit Viljandin vierailua varten, Elsan akvaarioprojekti ja pääministeri Stubbin vierailu lukiolla torstaina.
Elsa kääri hihansa ja tarttui toimeen: biologian akvaario sai tästä luonnon ja eläinten ystävästä asiantuntevan hoitajan. (Kotoa löytyy akvaarioita, kilpikonnia, kani, hevosia... varmaan vielä jotain jota en muista.) Elsa pitää akvaarionhoidosta blogia, jonka voi käydä lukemassa:
Akvaario Elämää. Nea auttaa lampun siirtämisessä.
Maanantain jännityskohta oli kansainvälinen psykologia-kilpailu. Mukana olivat Shnyar, Emilia, Jenny, Tram, Sandra ja Erika kamppailemassa venäläistä (Moskova) ja italialaista (Milano) joukkuetta vastaan. Toinen sija! Onneksi olkoon!
Lisätiedoista löydät kuvasatoa päinvastaisessa järjestyksessä: ensin pääministeri, sitten kuvia psykakilpailusta viimeisenä vielä kuvia kuoron treeneistä.
Kaikki isommat tapahtumat alkavat aina videokerholaisten valmisteluilla. Pääministeri Stubbin vierailun näet TÄÄLTÄ.
Muutenkin laitettiin 2 krs:n aula edustavaksi. Opiskelijoilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä, joita oli koottu etukäteen valmiiksi. Yleisö tenttasi pääministeriä noin puolen tunnin ajan.
Ihan kaikki opiskelijat eivät mahtuneet aulaan vaan osa katseli videokerhon lähettämää suoraa lähetystä luokissa. Tämä lukiolainen kuunteli keskittyneesti pääministerin vastauksia. Äänioikeus on hänellä vielä käyttämättä, joten asiat kiinnostivat siinäkin mielessä.
Aina on aikaa muutamalle selfielle.
Palataan vielä alkuviikon psykologiatapahtumaan. Kilpailu toteutettiin nyt jo kuudennen kerran. Mukana ovat olleet aina joukkueet Venäjältä ja Suomesta, kolmas (ja neljäs) joukkue on tullut eri Euroopan maista. Tänävuonna Italiasta. Kilpailevat joukkueet ovat yhteydessä videoneuvottelun kautta, missä he jakavat vastauksensa.
Kilpailutehtävät käsittelivät suvaitsevaisuutta,
monikulttuurisuutta, yhteistyötä, ihmissuhdeongelmien ratkaisua jne.
Kaksi tehtävää joukkueet ovat saaneet viikkoa aikaisemmin ja
yksi tehtävä annetaan kisan kuluessa.
Tuomareita on neljä; kaksi Moskovasta ja kaksi Helsingistä. Tuomarit
arvioivat joukkueiden vastauksia kuudella kriteerillä: ryhmätyötaidot,
adekvaattisuus, laatu, ratkaisun omaperäisyys, psykologian teoriaosaaminen,
ratkaisun tehokkuus ja merkittävyys. Suomalaiset tuomarit Teija Jokinen-Luopa ja Katri Sandholm seurasivat joukkueiden toimintaa LiLun kabinetissa. Tietoteknisistä yhteyksistä vastasi opetusneuvos Leo Pahkin.
Opetusneuvos Leo Pahkin ja koulutusjohtaja Jari Kettunen jakoivat osallistujille kunniakirjat ja kaupungin onnittelut. Samalla he kertoivat, että psykologiakilpailua aiotaan tulevaisuudessa jatkaa: ensi syksynä allekirjoitetaan uusi projektisopimus Moskovassa. Hienoa olla mukana tällaisessa toiminnassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti