tiistai 15. marraskuuta 2011

JO! päivä - WOW


JO! päivä esitteli jatko-opintomahdollisuuksia Campuksella

Thu Quach ja Ronja Kåhre esittelivät Porvoon
kauppaoppilaitoksen merkonomiopintoja

JO! päivä toteutettiin tiistaina itäisen Uudenmaan toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyönä. Tapahtumaa markkinoitiin ennen kaikkea 9.-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen mahdollisuutena yhdellä kertaa tutustua kaikkeen toisen asteen koulujen tarjontaan. Mukana olivat mm. Porvoon Ammattioppilaitos (Perämiehentie, POMO-talo, Askola ja Loviisa), Porvoon kauppaoppilaitos, Porvoon terveydenhuolto-oppilaitos, Inveon, Prakticum, Borgå Gymnasium, Askolan lukio ja Linnankosken lukio. Campuksen molemmat ammattikorkeakoulut – Laurea ja Haaga-Helia – olivat mukana tapahtuman toteutuksessa.
Yläkoulujen opinto-ohjaajat kertoivat omassa INFO-tilaisuudessaan toisen asteen yhteishaun käytännön järjestelyistä.

Linnankosken lukion FOOL´S CHAMPAGNE (Aleksi Jokela, Sampo Winberg, Nico Nuccio, Miika Mettiäinen ja Juska Reiman) esiintyivät tapahtumassa


Jesse kuvasi - Kaisa ja Maiju ihastelevat

Yleiskuvaa tapahtumasta
Oleva ylioppilas Erkki Toivanen (Linnankosken lukion apulaisrehtori) ja tuleva ylioppilas Mikko Nisonen.
Askolan Amiston toimipisteen johtaja Anja Leino ja ammattiopettaja Jari Hupli kone- ja metalliosastolta
Oma ehdoton suosikkini! - Fedja (Haaga-Helian opiskelija) esitti venäläisiä lauluja
Haaga-Helian tradenomiopiskelijoista koottu ryhmä vastasi käytännön järjestelyistä Michael Reinertin ohjauksessa. Kävijämäärä ylitti odotukset niin, että Michael sai opiskelijoiltaan Marjut Siekkiseltä ja Riitta Eroselta pyynnön mennä hakemaan lisää kahvileipää. Alun perin varatut mokkapalat loppuivat jo viiteen 
mennessä!

Tapahtumaan osallistuneet oppilaitokset olivat tyytyväisiä järjestelyihin.
- On järkevää toteuttaa kaikkien oppilaitosten yhteistyönä päivä, jossa niin 9.-luokkalaiset, heidän vanhempansa ja muutkin paikkakunnan koulutusmahdollisuuksista kiinnostuneet saavat lisätietoa yhdellä kertaa, sanoi Amisto-Perämihentien opinto-ohjaaja Sirpa Harju. Hän oli yhdessä Linnankosken lukion aikuislinjan apulaisrehtori Tea Pelkosen ja Porvoon kauppaoppilaitoksen opinto-ohjaaja Matti Talvelan kanssa kertomassa myös kahden tutkinnon suorittamisen mahdollisuudesta.  ”Kaksoistutkinnon” suorittajat tekevät omien ammattiopintojensa ohella opintoja lukiossa ja kirjoittavat ylioppilaiksi kolmen vuoden aikana.  Näiden opiskelijoiden määrä on vuosi vuodelta kasvanut.

Askolan Amiston toimipisteen johtaja Anja Leino muistuttaa, että Askolassa on myös mahdollista sisällyttää pitkän matematiikan opinnot kahden tutkinnon suorittamiseen, mikä Porvoossa ei ole mahdollista.
- On ihan hyvä, että eri opiskelupaikoissa voidaan tarjota toistaan poikkeavia vaihtoehtoja, hän sanoo.

Haaga-Helian liiketalouden koulutusohjelmajohtaja Heljä Mäntylä toivoo tapahtumalle jatkoa.
- Eiköhän tästä saada jokasyksyinen tapahtuma Porvooseen! hän sanoo. - Ammattikorkeakouluille on luontevaa olla mukana alueen koulutuksen markkinoinnissa ja tunnetuksi tekemisessä. Samalla omat opiskelijamme saavat tilaisuuden olla järjestämässä messutapahtumaa, joten kaikki osapuolet hyötyvät tästä yhteistyöstä.