perjantai 22. syyskuuta 2017

Kasvikurssilaiset metsässä

Mentiin metsään! Etsimään kostean- ja kuivan kangasmetsän kasveja. Leenan kasvikurssilaiset lähes täysilukuisina mukana, uhkaavista sadepilvistä piittaamatta. 
Ensi viikon tiistaina alkaa koeviikko. Moni opiskelija ahkeroi viikonlopun aikana kurssitehtävien ja kertaamisen parissa. Ja abeilla on ylioppilaskirjoitukset kiivaimmillaan. Mikä parasta, luonto on meitä lähellä. Sieltä voi kipaista hakemassa voimaa!




 Ensin tehdään Leenan antamat tehtävät. Urhoollisesti määriteltiin kasveja, vaikka moni oli jo kukkansa varistanut. Löytyi käenkaali, vanamo, lukuisat lajit sammalia ja jäkäliä.


 Joku hoksasi hyvän mahdollisuuden tehdä omia kuvausprojekteja.

Seuraavat neljä kuvaa voisivat olla pieni sienien tunnistustehtävä. Opiskelijoista yksi poimi aikamoisen saaliin suppilovahveroita. Pari kanttarellia eksiyi omaan keräilyerääni. Marketta-OPOn sienituntemus olisi ollut avuksi...
Sieni nro 1.

Sieni nro 2

Sieni nro 3

Sieni nro 4
 Retken päätepiste - kallioisella mäellä retkieväiden nauttiminen - palkitsi näköalalla ja niin hyvältä maistuvalla kahvilla/mehulla.

 Kaikki vaihto-opiskelijat olivat mukana tutustumassa suomalaiseen metsään. Urhoollista ja iloista porukkaa kaikki! Ei ole niin helppoa kirjoittaa muistiinpanoihin kasveja suomalaisilla nimillä: "käenkaali", "poronjäkälä" tai "variksenmarja".
 Reissun päätteeksi vielä hetki Leenan kilien kanssa. Kiitos Uljaksen perheelle kahveista ja kyydeistä!

Mukavan metsäreissun jälkeen mieli on sopivasti rauhoittunut kiireisen työviikon jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti