tiistai 3. lokakuuta 2017

Lokakuu alkaa sateessa



Syyskuun loppuun sattui muutama oikein kaunis ja melkein kesäisen lämmin päivä. "Vanlalla LiLulla" remonttia tehtiin samaan aikaan kun ylioppilaskokelaat kirjoittivat kokeitaan. Nyt jo melkein valtaosa kokeista oli sähköisiä. A-englannin oppimäärä kirjoitettiin "paperikokeena" viimeisen kerran. Ehkäpä siksi juuri tähän kokeeseen osallistui paljon  kirjoittajia.
Kuva Kaisa R.


 LiLun takapihalla pojat vertailivat kemian kokeen kysymyksiin antamiaan vastauksia. Myös kemian koe oli vielä paperista mallia.

 Kokonaisuudessaan hyvin sujui digitaalisten kokeiden kirjoittaminen. Totta kai jotain teknisiä ongelmia oli, joiltakin kokelailta puuttui (myös reaaliaineen kokeessa tarvittavat) kuulokkeet ja jokunen joutui turvautumaan koulun lainakoneeseen. Kaikesta selvittiin kunnialla!

 Jokainen tila on nyt parakeilla tarpeen! Vihdoin viimein saatiin RUUB4-luokan toinen eteistila raivattua lainalaatikoista. Kuulostaa pieneltä asialta mutta on tuiki tärkeää saada esim. ryhmätöissä ja kokoontumisissa käytettävä tila muuhun kuin varastokäyttöön. Hyvä, hyvä!

 Myös koeviikon kokeista alkaa aikamoinen osa olla digitaalisia kokeita. Osa tehdään Abitti-kokeena (eli samalla mallilla kuin tuleva ylioppilaskoekin on), osa jonain muuna sähköisenä koemuotona. Toki vielä kirjoitetaan paperiesseitäkin.

Tässä Leenan kasvikurssilaiset suorittavat kurssivaatimuksiin kuuluvaa kasvientunnistustehtävää biologian luokassa WSOY:llä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti