torstai 8. joulukuuta 2011

Teatterin diplomi - ensimmäinen esitys


"Tyttö naapurissa" oli Viivin, Jennan, Ennin, Miron ja Sallan Teatterin lukiodiplomin lopputyö. Esiintyjät vastasivat myös näytelmän käsikirjoituksesta!

Hienoa työtä! Loistavia roolisuorituksia! Näytelmän teksti
ei päästänyt katsojia helpolla, eikä loppuratkaisun
hetkellä vältytty silmäkulmien kostumiselta.

Näytelmä jätti ajatuksia ja sai miettimään tämän päivän nuorten kohtaamia moninlaisia elämän haasteita. Siinä huomiset läksyt ja tuleva koeviikko kalpenee, kun yritetään selvitä päivästä toiseen, tavalla tai toisella.







 Näytelmän tekstin kanssa oli näyty paljon vaivaa ja näyttelijätyössä esiintyjät osoittivat taitonsa! Harjoitus on tuottanut tulosta. Erityisesti pidin siitä, että vaikka näytelmä oli lyhyt, ei sitä oltu lastattu liian täyteen repliikkejä. Varsinkin lopun vaikuttava kohtaus osattiin tehdä ajan kanssa ja liikaa kiirehtimättä. Se antoi katsojalle aikaa eläytyä tilanteeseen ja tunnelmaa.

Tämän tekstin toivoisi olevan laajemmaltikin esillä! Monet opettajat, nuorten kanssa työskentelevät tai sosiaali-/mielenterveysasioiden kanssa toimivat voisivat saada siitä uusia ajatuksia.
 Puolisalia lukiolaisia (parisataa) oli katsomassa esitystä. Lähes hiiskumaton hiljaisuus kertoi siitä intensiivisyydestä, millä näytelmää seurattiin. Näytelmän lopussa me katsojat emme oikein osanneet edes aloittaa taputuksia, koska olimme vielä niin vahvasti lopun tunnelman pauloissa.

Oikein hyvää työtä!
Onnea LiLun historian ensimmäisen teatterin lukiodiplomin suorittamisesta!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti