tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kevään 2012 keskiarvoraja 7.0

 Rehtori Wollsten kertoi, että yhteishaussa Linnankosken lukioon hyväksyttiin 176 uutta opiskelijaa. Keskiarvoraja oli tasan 7,0. Aikaisempina vuosina raja on ollut 7,3 - 7,5, joten nyt sisään pääsi ennätyksellisen pienellä keskiarvolla. Selittäviä tekijöitä voi olla useita: ikäluokka on pieni, ammatillinen koulutus on vetovoimaista ja Helsingin erityislukiot vetävät nuoria pääkaupunkiin. Seuraavassa koulutusjaostossa tultaneen hyväksymään ehdotus poikkeuksellisesta lukioon hyväksymisestä alle em. keskiarvorajan. Rehtori voi elokuussa omalla päätöksellään ja harkinnallaan täyttää tyhjäksi jääneitä lukiopaikkoja. 
- Kaikki halukkaat peruskoulun päättäneet eivät ole saaneet yhteishaussa koulupaikkaa. Sisäänottokynnystä hieman madaltamalla on mahdollisuus tarjota muutamalle nuorelle opiskelumahdollisuus ja sitä kautta olla mukana ehkäisemässä nuoren syrjäytymistä, sanoo rehtori Wollsten.

Viimeisimmät lukioon hyväksytyt tekevät vielä juhannuksen alla omia kurssivalintojaan syksyä varten. Ihan kaikki eivät ehdi sitä tehdä ennen kesälomia, mutta viimeisimmätkin tekevät suunnitelmansa elokuussa ennen koulun alkua.

Joannan erityislukiopaikka jäi pisteen päähän ja vähän tyttöä harmittaa. Katse on kuitenkin jo positiivisella mielellä ensi syksyssä. Onneksi erityislukioon voi hakea ensi vuoden keväällä uudelleen!

Niille, jotka eivät vielä ole päättäneet mitä tekevät juhannuksena, on Tirmossa tarjolla mukava vaihtoehto.
Katso lisää Fool´s Champagnen fb-sivulta!

Fool's Champagne Tirmon saaristokeskuksessa 22.6!

Tule juhlimaan kanssamme!

Juhannuksen kunniaksi luvassa oman materiaalin lisäksi kokonainen setti covereita, joka sisältää sekä klassikoita että tämän hetken kuumimpia hittejä.

Perinteisiltä juhlamenoiltakaan ei vältytä, sillä Tirmossa nähdään mm. juhannuskokko! :)

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY