keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Viimeinenkin on ohi!

- Nyt se lukeminen vasta alkaa, kuittasi Julius kyselyihin koeviikon paineiden hellittämisestä. Viimeinenkin palautustunti oli ohi ja Juliuksella oli aikaa fiilistellä odottaessaan pikkuveljeä tulevaksi samalla kyydillä kotiin.

Julius - monen muun abiturientin tapaan - ei ole menossa tentteihin. Opettajien mukaan tämä "laskeva trendi" tentteihin osallistumisessa on jatkunut myös tämän kevään aikana. Julius aikoo satsata omaan lukemiseen ja kertaamiseen tenttien sijaan.

- Vaikka aika joskus tässä hetkessä tuntuu matelevan, niin nopeasti nämä lukiovuodet ovat menneet kun katsoo asiaa taaksepäin, Julius sanoo. Kun kyselen ohjeita nykyisille 1.ja 2. vuosikurssilaisille hän naurahtaa: - Nyt on helppo sanoa, että olisi pitänyt aloittaa lukeminen heti ensimmäisen vuoden ekasta jaksosta lähtien. Varsinkin kun kertaa fysiikkaa, matikkaa ja kemmiaa, niin kaukaisimmat asiat vaativat paljon työtä.

Tämän abin suunnitelmissa on kevään hakujen jälkeen mennä töihin keräämään kassaa heinäkuussa tulossa olevan armeijan ajalle. Juliuksen palvelupaikka on Riihimäen viestintäkomppania.

Ja vielä viimeinen kysymys liittyen uuteen kouluaikatauluun, jonka kokeilu alkaa huomenna. Juliuksen mielestä vartin myöhempi alkamisaika ei auta tapamyöhästyjiin: ne jotka ovat myöhästyneet aikaisemminkin, myöhästyvät myös sen aikana. Bussiaikataulujen sopiminen koulun aikatauluun mietityttää myös, mutta kaikenkaikkiaan Julius pitää kokeilua hyvänä ja mielenkiintoisena. Itsekin olisi halunnut olla mukana sitä kokeilemassa!

Nyt vain onnea perjantain äidinkieleen ja seuraavan viikon kuunteluihin. Ja opiskeluintoa!!