maanantai 20. toukokuuta 2013

Toukokuinen luontoretki - kohokohta!


Toukokuussa toteutettava luontoretki on aina yhtä odotettu ja virkistävä paussi kiireiseen kevääseen. Oppaina oli kolme biologia: Tea, Leena ja Marketta. Heidän lisäkseen itseoppineet biologit, lintujen/perhosten/kasvientuntijat Lassi ja Peter johtivat ryhmäämme Mjåvikenin Noitametsään.


 Noidan tupaa ihmeteltyämme katselimme lintuja ja luontoa hyvien retkieväiden voimin. Päivän pilvisyys vaihtui kirkkaaseen auringonpaisteeseen - ja miten meri kimalsi!

Tätä kohdetta voi suositella kaikille. Vaikka lähistöllä on taloja ja kesäasutusta, on Mjåvikenin alue luonnonsuojelualuetta ja rauhallisten, luontoakunnioittavien retkeilijöiden käytettävissä:


Mjåviken          

Yksityinen suojelualue Vessöön länsiosassa (vanha kalastajatila), joka on suojeltu Uudenmaan lääninhallituksen päätöksellä 17.9.1948. Suojelun tavoitteena on erityisesti alueen maisemallisten ja kulttuurihistoriallisten arvojen suojaaminen. Suojelualueen pinta-ala on 5 hehtaaria, josta vesialueen osuus on 3 hehtaaria. http://www.porvoo.fi/index.php?mid=2413#majviken