perjantai 10. tammikuuta 2014

Lasse - Finland-US Young Ambassador stipendiaatti

Lasse Räty (13B) on valittu YFUn Young Ambassadors-kesäohjelman stipendiaatiksi! Onneksi olkoon!

Hän osallistuu kuuden viikon mittaiseen ohjelmaan Yhdysvalloissa kesällä 2014. Ohjelma alkaa Washington DC:ssä ja jatkuu Coloradoon, jossa stipendiaatit asuvat paikallisten perheiden jäseninä.

Stipendiaattiohjelma on Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja CIMO:n rahoittama, se on suunnattu 16-17 -vuotiaille nuorille. Yhteistyökumppanina on Vaisala Oyj. 
Kaikkiaan n. 300 nuorta oli lähettänyt hakemuksensa ja Lasse oli yksi niistä kolmestatoista nuoresta, jotka lopulta valittiin. Hieno homma!
 Lasse kuuli koulussa mahdollisuudesta hakea stipendiä.
- Kai siitä joku kuulutus tuli ja sitten enkun kurssilla opettaja vielä kannusti hakemaan.
Hakemuksessa painotettiin englanninkielellä laadittua ympäristöaiheista kirjoitusta.
- En mä mitenkään erityisen kiinnostunut ole luonnosta tai luonnonsuojelusta, mutta seuraan kyllä uutisia ja katson dokumenttiohjelmia.

Lasse innostuu kertaamaan kirjoitelman aihealueissa käyttämiään esimerkkejä: Norjan energiatalous, Nestlen (ylikansallisen yrityksen) toimiet Afrikassa, fossiilisten polttoaineiden käyttö... Nuorukaisella on paljon perustietoa ja sen lisäksi hän tutustui aihealueeseen netissä.

Hakijoista osa pääsi syksyllä haastatteluun.
- Haastattelun jälkeen jäi tunne että kyllä mä voisin tänne ihan hyvin päästä, Lasse sanoo.
Tieto valinnasta tuli jo ennen joulua. Hyvin ehtii siis kaikki käytännön asiat hoitamaan ennen kesäkuun alkua, jolloin lähtö Yhdysvaltoihin on edessä.

Kansainvälisyys ei Lassen kohdalla jää tähän. Hän ehtii kesällä piipahtaa Suomessa ennen kuin lähtee syksyllä vuodeksi vaihto-oppilaaksi Brasiliaan. Portugalin kielen alkeet on jo opiskelun alla!

Hieno valinta nuoreksi lähettilääksi! Onnea matkaan!!!