torstai 10. huhtikuuta 2014

LiLun kansainvälistä toimintaa

LiLussa on meneillän oikeat kansainvälisyysviikot. Tämän viikon aikana on ryhmä koulumme opiskelijoita ja opettajia (ynnä rehtori) ollut Comenius-projektin vieraina Sloveniassa.
Torstai iltapäivällä kansainvälisyyskurssilaiset pitivät palaveria ensi viikolla toteutuvan Pietari-vierailun majoituksista ja vielä sokerina pohjalla kansainvälisen psykologiakilpaillun valmistelu oli käynnissä. Viimeksi mainittu toteutuu ensi maanantaina. Tässä muutama kuva kaikista näistä tämän hetken käynnissä olevista projekteista.

Pietarilaisen ystävyyskoulun projektimatkalle saapuvat opiskelijat olivat lähettäneet kuvansa ja sähköpostiosoitteensa, jotta majoittajat voivat olla etukäteen jo yhteydessä perheeseen saapuvaan nuoreen. Hyvä idea!
Tällä kertaa projektin teema on Tove Jansson. Hänen tuotantoonsa tutustutaan mm. draaman ja kuvataiteen keinoin sekä tutustumalla Ateneumin näyttelyyn.

Naapuriluokassa psykologiasta innostuneet opiskelijat saivat ohjeita maanantain kilpailuun. Se toteutetaan virtuaalisesti niin, että koulujen osallistujat ovat yhteydessä Skypen (tai jonkun muun vastaavan...) ohjelman kautta. Suomalaiset tuomarit seuraavat nuorten vastauksia reaaliaikaisesti ja antavat pisteet samoin kuin venäläiset tuomarit omassa koulussaan. Tuomarit ovat molemmissa maissa yliopistojen ja/tai opetushallituksen  edustajia. LiLu on pärjännyt näissä kamppailuissa mainiosti aikaisempina vuosina. Onnea kisaan!