keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kulttuuripäivä vapunaattona


Vihtori Peltonen (aka Johannes Linnankoski) ei koskaan valmistunut ylioppilaaksi! Siitä huolimatta tämä mies - kirjailija, toimittaja, uudistaja, uskaltaisiko jopa sanoa filosofi - vaikutti monin tavoin meidänkin arkipäiväiseen elämäämme. Jälkikäteen ei Vihtorista ole ylioppilasta tehty: siksi "hatutus", ei lakitus. 

Kulttuuripäivään oli mahdutettu Tuomas Nevanlinnan luennon lisäksi paljon kulttuurisia työpajoja.
Tuomas Nevanlinna on tärkeimpiä kulttuurin piirissä toimivia filosofeja ja ajattelijoita.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomas_Nevanlinna 

Tarttukaa tietoon! Ilman sitä ei ole demokratiaa, ei ihmisoikeuksia eikä individualismia (missä määrin se sitten on mahdollista). Filosofi Nevanlinna haastoi miettimään ja kritisoimaan. Pohtimaan maailmaa vähän laajemmin, Loistava luento!!
Fanfaari keväälle: Leo Kylätasku.

Taidetehtaalla ITE-taiteilijoiden näyttelyssä.
http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/184-nayttely-valloittajat/ 

 Työpajoissa tarjolla mm. kuvauskävelyä.
Ennen seksipaneelia muutama abiturientti vielä viimeisteli puuttuvia suorituksia aulassa. Turhan pitkälle joskus jäävät nämä viittä vaille olevat suoritukset! Aikarajat kannattaa huomioida - pääsee helpommalla. Kysykää vaikka Juusolta ja Rikulta.

Seksipaneeli haastoi lukiolaisia miettimään seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Paneelissa olivat mukana opiskelija, luonnontieteilijä, NUVA:n edustajat ja pappi: he miettivät asioita monelta kannalta. Yleisö sai esittää kommenteja.


Palkointona aktiivisuudesta Opiskelijakunnan hallitus jakoi osallistujille kondomeja. Vastuullituutta tarvitaan! Ja tietoa! Ja ajattelua - myös seksiin liittyen! Emmehän ole vain median masinoimia zombeja vaan älykkäitä toimijoita, jotka osaavat tehdä valintoja.


Hauskaa Vappua kaikille!