maanantai 26. tammikuuta 2015

Viikon 4 huippukohtia

 LiLu-Show ja musiikkidiplomitöiden esitykset huipensivat 3.jakson viimeisen opiskelupäivän illan. Kymmenet ja kymmenet muusikot pääsivät lavalle esittämään parastaan.

Ja paljon oli heitäkin, jotka auttoivat tapahtuman järjestelyissä. Valoryhmäläiset virittelivät valokannujaan perjantain iltapäivällä. Lisätiedoissa LiLu-Shown lisäksi muutakin koulun touhua mm. lähes valmiin musiikin maisterin Niko Laasosen haastattelu. (Niko vastasi Shown äänistä yhdessä ääniryhmäläisten kanssa.)
 Tytöt Roosa, Iines, Disa ja Erika esiintyivät LiLu-Shown lisäksi myös 22.1. pidetyssä vanhempainillassa.

9.-luokkalaisten vanhemmille tarkoitetussa INFO-illassa oli ihan mukavasti porukkaa. Rehtori kertoi lukio-opiskelusta ja erityistesti LiLun tarjoamista mahdollisuuksista. Illan parhaita ohjelmanumeroita vuodesta toiseen on opettajien ja opiskelijoiden paneeli, missä myös yleisö sai esittää kysymyksiä.

 Taru (tutor ja OPKH:n aktiivi) sekä Olli (tutor) olivat mukana paneelissa. Hienoja opiskelijoita esiintymään koulumme markkinoinnissa!

Illan lopussa myös Vanhempainyhdistys esitteli toimintaansa. Tervetuloa mukaan!
Jaakko ja Niko keskittyvät perjantaina tulevan esityksen soundcheckkiin.


 Niko Laasonen on vähää vaille valmis musiikin maisteri. Hän opiskelee Sibelius Akatemian musiikkiteknologian koulutuksessa. Sibiksen hakuaika päättyy tämän kevään osalta 27.1.!!

Niko on päätynyt musiikkiteknologian opintoihin eloktroniikan kautta. Hän on ennen kaikkea kiinnostunut tekniikan käytöstä musiikissa ja on kirjoittanut paljon artikkeleja aiheesta esim. Riffi-lehteen. "Toimin tulkkina tekniikan ja taiteen välillä", hän kiteyttää. Subjektiivinen puoli musiikissa kiinnostaa häntä: miten musiikki tajutaan, ymmärretään; miten jokainen löytää omat juttunsa samasta kuuntelukokemuksesta. Linkki Nikon sivuille. 

Hieno juttu, että näin kovan luokan ammattilaisia on mukana tekemässä työtä yhdessä lukiolaistemme kanssa! Kiitos!


 Loppuun vielä muutama kuva 9.-luokkalaisten LiLu-vierailuista. Tässä n. 40 Pornaisten yläkoulun ysiläistä ahtautuu fysiikan luokkaan. Vierailun aikana oppilaat kiertävät tutoreiden opastuksella koulua ja kuulevat tutoreiden ja opojen infoja. Viikolla 6 peruskoululaisten (Linnajoki ja Askola) vierailut jatkuvat.