perjantai 11. marraskuuta 2016

Puuh, lääh.. viikot 44-45

Välillä tuntuu, että elämä on suorittamista. Otetaan pieni tuokio aamulla ennen tunnin alkua, marraskuussa. Katsotaan ulos ikkunasta ja nautitaan: Ulkona on satanut lunta. Patteri on lämmin. Ruokatunnilla on tiedossa ravitseva ateria. Ja kaikki me - opiskelijat, opettajat ja ohjaajat - saamme jälleen uuden tilaisuuden oppia!
Muista LiLu-Show tammikuussa! Anu-musamaikka kerää projektiin esiintyjiä. Kaikki kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Anuun.
Ensi viikolla (viikko 46) on viimeinen opetusviikko ennen kokeita. Silloin viimeistään pitää lukiolaisen tarkistaa tulevan jakson valinnat ja tehdä muutoksia.


 Musaluokassa on menossa ihan uusi juttu: miten globaalikasvatus näkyy koulun opetussuunnitelmissa. Tuntuu, että tätä auttamisen ja hyväntekeväisyyden henkeä on ilmassa monella suunnalla. Löytyisikö näiden teemojen liepeiltä jotain mielekästä yhdessä tekemisen muotoa meidän koululle? Taiteilijat ja muusikot ovat usein niitä, jotka näyttävät meille muille tietä. Heillä on tarvittavaa herkkyyttä ja myötäelämisen kykyä: otetaan oppia!

 
 
 WSOY:n sörkkalaiset järjestivät opettajakunnalle hienon Halloween-tapaamisen perjantaina 4.11. Me kaikki tarvitsemme tulevasta remonttiajasta selviytymiseen yhteen hiileen puhaltamista. Käännetään "ongelmat" "haasteiksi". Tehdään Liikkuvasta LiLusta sellainen juttu, missä ei vain liikuta opetuspisteestä toiseen vaan hypätään myös ajatuksissa, opetuksessa, ideoissa ja oppimisessa johonkin uuteen!
Menneellä viikolla kaikki kevään 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat lukiolaiset kokoontuivat kuulemaan ohjeita ilmoittautumiseen.
 Maanantaina 14.11. klo 18 (auditorio) pidetään 2. (ja 3.) vuosikurssin vanhemmille info-ilta liittyen ylioppilastutkintoon. Tervetuloa mukaan ilman erillistä ilmoittautumista!