tiistai 14. helmikuuta 2017

Viikko 7. alkua /2017

Ei voi kuin ihmetellä ja ihailla, miten loistavasti LiLun opiskelijat suhtautuvat kaikkeet menossa olevaan myllerrykseen! Samu harpoi WSOY;ltä Ruusupuistoon aurinkoisessa päivässä: "Onko tukka hyvin?" Moni opiskelija on sanonut, että välitunnilla opetuspisteen vaihtaminen käy hyvästä happihyppelystä. Toki muitakin mielipiteitä on, varsinkin jos joka toinen tunti osuu eri pisteeseen. Tsemppaillaan toisiamme ja iloitaan pakollisesta arkiliikunnasta! 
Luokkien kalustamisessa on vielä työtä! Maanantai-aamun alkajaiseksi vapaaehtoisen opiskelijan kanssa levittelimme pulpetteja opiskelijakunnan tilaan B-parakissa. Toivotaan, että tämän tilan löytävät kaikki, jotka kaipaavat hengailupaikkaa. Joko ennen tuntien alkamista tai hypäreiden aikana.


Maanantaina iltapäivällä joukko abeja maalaili penkkaripäivän panderolleja ruokasalissa. Pienelläkin vilkaisulla huomasi, että nyt tulee hienoa jälkeä! 
 Maanantaina myös teatterin diplomiesitys. Lisää kuvia tästä löydät erillisestä postauksesta. (Tykkäsin kovasti!)
Vähän ohjeita LyPassa tapahtuvaan ruokailuun:
- Kaikki ruokailijat menevät mielellään tästä kulmauksessa olevasta ovesta sisään.
- Kengät riisutaan ovella - ja laitetaan kulman taakse (ei kulkureiteille!)
- Ruokailuun mennään vasta klo 11.45 (ei aikaisemmin!)


Vanha viisaus on, että emäntä (ruoan laittaja) kannattaa pitää tyytyväisenä ja hyvällä mielellä. Palkinnoksi saa maistuvaa ruokaa! Siis: hattu pois päästä, kiitos ruoasta ja niin edelleen... Kyllä kai me tämä jo osataan! Samalla me lukiolaisina voimme näyttää hyvää mallia nuoremmille ikäpolville.
 Pitkä jono on Lypallakin ruokailuun. Malttia!  Positiivista mieltä! Kärsivällisyyttä!

Vinkiksi tuleville viikoille: ei ole ollenkaan hassumpi ajatus ottaa pientä välipalaa mukaan aamupäviä varten silloin kun oma ruokailuvuoro on vasta kolmannen oppitunnin jälkeen. Termospullo ja voileivät kunniaan!

Loppuun vielä näkymä omasta työhuoneestani. Paljon puuttuu pieniä tavaroita, mutta toimeen tullaan! Omat ajanvaraukseni löytyvät Wilmasta: sieltä vain rohkeasti ottamaan aikaa kun on tarvetta!