lauantai 19. elokuuta 2017

Ensimmäinen kouluviikko

Kuva: Peter vB
Opiskelijakunnan hallituksen ensimmäinen tapaaminen.

Zabludowicz Collection -Sarvisalo

Ryhmä kuvataideopiskelijoita pääsi tutustumaan nykytaiteeseen Sarvisalossa. Suuret kiitokset rehtori-Kaisalle ja kuvisope-Sirpalle! Ymmärsin, että lilulaisten ryhmä oli ainoa nuorten/ toisen asteen opiskelijoiden ryhmä tässä kutsuvierastilaisuudessa. Harvinaista herkkua!






Ensin kuitenkin OPKH:n uusimpiin kuulumisiin ja Lilumpialaisiin.

Kuva: Peter vB
Viesti OPKH:lta:

 "Nythän on niin, että ensi keskiviikkona (23.8.) on LILUMPIALAISET.
Lilumpialaiset alkavat tasan kello 9.00 ja paikka on pallokenttä.
Kaikkien. vuosikurssien opiskelijoille on suunniteltu hauskaa kisailua ja pelejä. 2. ja  3. vuosikurssin opiskelijoita pyydetään tulemaan keskelle kenttää, 

1. vuosikurssin opiskelijat voivat tulla kentän ja kaukalon väliselle alueelle jossa ryhmänohjaajatkin ovat. 
Abeille olisi myös tarjolla kertauskursseja ylppäreitä varten ainakin ruotsissa, matematiikassa, historiassa ja biologissa, tästä enemmän myöhemmin.
Nähdään siis pallokentällä keskiviikkona klo 9.00.

terv. Peter von Bagh"
Kuva: Peter vB
Kuva: Peter vB

Opiskelijakunnan hallitus (=OPKH) toimii kaikkien lilun opiskelijoiden asialla. Niin myös tässä perinteisessä lilumpialaisten tapahtumapäivässä. Mukana suunnittelemassa opiskelijakunnan ohjaava opettaja P. von Bagh ja liikunnanopettajat Jorma ja Liisa Tiilikainen.





Zabludowicz Collection -Sarvisalo


LINKKI


Näyttelyvierailu:
Suvikunnan taidelato,  Keith Tysonin Large Field Array-teos
Suvikunnan ulkoilmateokset
Hermansin kartanon ympäristön taideteokset

Kuvakooste kokoelmaan tutustumisesta:












 Tämä taideteos sijaitsi maan alla, bunkkerissa. Oli kyllä vaikuttava! Kaikki materiaali (pääkalloa lukuunottamatta) oli Sarvisalosta kerättyjä oksia ja juuria, jotka oli valettu pronssiin.

 Aasia -kokoelmaa.














Ja kaiken tämän ajatuksia myllertäneen taidennäyttelyn jälkeen bussissa paluumatkalla kuulimme Turussa sattuneesta väkivaltaisesta teosta. Maailman monimuotoisuus niin hyvässä kuin pahassa konkretisoitui. Miten tällaista voi ymmärtää? Ja mitä voi tehdä, ettei tällaista koskaan tapahtuisi?
Taiteen tekeminen ei ole yksinkertainen ratkaisu, mutta taide - kaikissa muodoissaan - auttaa kuitenkin tuomaan esiin vaikeitakin asioita, herättämään ajatuksia ja tunteita. Käsittelemään maailman ristiriitaisuutta, luomaan ideoita uuteen ja antamaan rohkeutta kohdata tämä päivä. Nykyisyys on kuva menneisyydestä - juuri nyt luomme pohjaa tulevaisuudelle. Tehdään se ymmärtäen, ystävyydessä ja rauhaan pyrkien. Eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti