torstai 30. marraskuuta 2017

Rautatie

Draama-opiskelijat esittivät Juhani Ahon Rautatien. Ohjaus  oli Leila Kiviluoman taattua käsialaa. Mattia ja Liisaa esittivät Väinö ja Susa - vahvaa työtä molemmilta! Lisää kuvia lisätiedoissa. Näytelmästä ja vähän muustakin viikon aikana tapahtuneesta.



 Sofia A. (kuvassa oikealla) on valittu Suomen Lukiolaistenliiton Uudenmaanpiirin hallitukseen vuodelle 2018. Onnittelut luottamustehtävästä! Sofia on uupumaton ideoija ja koulun asioihin innolla osallistuva OPKH:n varapuheenjohtaja.

Opiskelijakunnan hallituksen jäsenet käyvät ensi maanantaina ryhmänohjaustuokion alussa kertomassa ajankohtaisista asioista.

Kuvassa Sofia miettii vanhempainiltojen uudenlaisia toteuttamismahdollisuuksia yhdessä Marketta-OPOn kanssa.

Piipahdetaan vielä hetkeksi Rautateille. Näytelmän alussa ohjaaja Leila K. muistutti mieliimme, että Aho kirjoitti näytelmän 22-vuotiaana vuonna 1884. Tuolloin ei Lapinlahdella (paikkakunta, mistä näytelmä kertoo) ollut vielä rautatietä. "Ahon teksti oli visio toteutumattomasta unelmasta. Rataosuus Kuopiosta Kajaaniin valmistui vasta vuonna 1902." Suomen ensimmäinen rata oli rakennettu Helsingistä Hämeenlinnaan vuonna 1862.

Hienosti olivat Draama-2 -kurssilaiset sisäistäneet yli sata vuotta vanhan tekstin. Matti ja Liisa olivat sananmukaisesti "uuden äärellä". Maailma oli muuttumassa sellaiseksi, ettei sitä oikein voinut uskoa.


 Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun rataverkon laajentumista on Suomessa odotettu. Myös länsimetron kohdalla moni oli epäuskoinen: mahtaako olla tottakaan?

Kiitos kaikille esiintyjille! Ja ääni, media ja valotiimille. Hyvää työtä!

 Tiistaina bussilastillinen abeja oli Helsingin Messukeskuksessa Studia-messuilla. Täällä, jos missä, kurkotettiin tulevaisuuteen, haettiin vastauksia kysymyksiin, oltiin viisasti välillä epäuskoisia ja mietittiin "mahtaako koskaan toteutua?".

Joskus opiskelupaikan valitseminen on kuin ongintaa. Varma ei voi olla, mitä saa. Mutta hakea kannattaa aina, muuten ei tule sintin sinttiä.

 Signmark oli kertomassa omia kokemuksiaan unelmista ja niiden toteuttamisesta. Kuuro räp-muusikko kuulostaa kieltämättä ensialkuun mahdottomalta. Sinnikkäästi hän markkinoi jalkapatikassa kulkien ensimmäistä levyään ja kävi - turvamiesten estelyistä huolimatta - juttelemassa presidentti Haloselle omasta musiikistaan. Tämä tyyppi on kyllä uskonut visioihinsa ja saanut ne toteutumaan. LINKKI

Paluumatkalla bussissa oli innostunut puheensorina: kyseltiin toisiltaan mitä oli nähty ja kuultu. Oli saatu uusia näkökulmia, innostuttu unelmoimaan. Hienoa! Tästä buustia maanantaina alkavaan 3.jaksoon - abeille jo viimeiseen sellaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti