lauantai 24. syyskuuta 2011

Ryhmäteatteri Don Quijote perjantai-iltanaBussillinen draaman ja äidinkielen kurssilaisia osallistui perjantai-iltana teatterimatkalle Helsinkiin. Opettajat Laura V. ja Leila K. olivat hankkineet liput Ryhmäteatterin esitykseen "Don Quijote".
Näytelmä perustuu samannimiseen romaaniin, jonka on kirjoittanut Cervantes.

Miguel de Cervantes Saavedra (29. syyskuuta 1547Alcalá de Henares – 23. huhtikuuta 1616Madrid) oli espanjalainen kirjailija. Hänen tunnetuin teoksensa on Don Quijote (El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha1605/1615).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Miguel_de_Cervantes

Päähenkilö Don Quijote kulki uskollisen aseenkantajansa Sancho Panzan kanssa Espanjan vuoristoisella maseudulla tehden mainetekoja ja keskustellen. Myös luurankomaisen laihaksi kaakiksi kuvailtu ratsu Rosinante vilahti näyttämöllä. Don Quijoten rakkauden kohdetta Dulcineaa sai "näytellä" yksi ryhmämme eturivissä istuneista tytöistä (oliko se Julia vai Veera?).


Näyttelijät ovat suomalaista tähtikaartia! Vierikon ilmeet ja eleet, jotka vaihtuivat hetkessä murheesta epätoivoon tai rakkauteen, olivat mielenkiintoista seurattavaa. Välillä olin jo ihan varma, että tuosta kippurasta ei Surullisen hahmon ritari enää nouse!

Ja kuinka lähellä "hulluus" ja "viisaus" ovatkaan ihmisessä! Parhain ja perustelluin uroteko toisensa jälkeen murjoi ritarin ruumista muttei henkeä! Vaikka kypärä rikkoutui, löytyi tilalle uusi: parturin "kultainen" lautanen. Ja ei kun kohti uusia urotekoja!


Vesa Vierikon silmälasit.


Tulomatkalla saatiin vielä kokea ilmaista dramatiikkaa. Heti Helsingistä lähdettyä bussi meni epäkuntoon, eikä matkan jatkaminen sillä ollut mahdollista. Porvoosta tilattiin uusi hakemaan teatterinystäviä kotiin. Puoleenyöhön kuitenkin oltiin takaisin Porvoossa.