tiistai 4. joulukuuta 2012

Studian ruuhkassa


Studia-messujen alkumetreillä tuli jo selväksi, että kohtuullisen moni muukin toisen asteen opiskelija oli juuri tänään päättänyt lähteä messuille. Järjestelijät pahoittelivat, että tänä vuonna messupäivät sattuivat hankalaan saumaan juuri ennen itsenäisyyspäivää. Jatkokoulutustaan miettiville abiturienteille tämä oli hyvä mahdollisuus saada kattava kuva koulutustarjonnasta. Mukana olivat kaikki Suomen yliopistot, korkeakoulut ja ammattikorkeakoulut. Koulujen lisäksi mm. poliittiset nuorisojärjestöt, Kela, Allianssi, Cimo jne. olivat paikalla esittelemässä palvelujaan.

Ruuhkassa oli välillä vaikeaa suunnistaa ja suosituimmat koulutusvaihtoehdot näky heti ympärillä parveilevien lukiolaisten määrästä. Pisimmät jonot keräsivät muutamat kauneudenhoitoalan oppilaitokset, joiden vetonaulana oli tarjota kynsilakkausta. Ilahduttavan monta ulkomaista yliopistoa oli mukana kertomassa opiskelumahdollisuuksista. Tässä Henna ja kumppanit Freiburgin yliopiston tiskiä tutkailemassa. Paikalla oli yliopistoja Virosta, Saksasta, Ranskasta, Englannista, Espanjasta, Portugalista, Australiasta... varmasti vielä muitakin, joita en huomannut.

Ystävällinen nuorimies kertoili Freiburgin yliopiston yli 22000 (!) opiskelijasta huomattavan osan olevan ulkomaalaisia.Mukava on törmätä entisiin opiskelijoihin - tässä Lauri kertoo kuvataidekasvatuksen opiskelusta Lapin yliopistossa.Palautepapereihin sai käydä kertomassa omia tukevaisuudentoiveitaan ja jättämässä terveisiä.


Uutta tämän vuoden messuilla oli nämä tanssipisteet, joita oli useampia. Nämä kaverukset tekivät loistavan suorituksen!


OPOjenkin on hyvä tarkistaa koulutuksen kentässä tapahtuvia muutoksia. Kaikki koulutushaut siirtyvät vuoden 2014 aikana yhteiseen "Opintopolku" palveluun. Enää ei tarvitse etsiä eri kouluasteiden omia linkkejä. Myös Koulutusnetti ja Opintoluotsi siirtävät palvelunsa Opintopolkuun. Tämä selkeyttää asioiden löytämistä. Hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti