keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kesäduunia ja vanhempia


Jani Toivola oli Uudenmaan liiton "Kesäduuni Uudellamaalla 2013"-kampanjan puolestapuhujana lukiolla keskiviikkona. Hän kertoi lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille "asioita, joista voi olla teille hyötyä; joko heti tai joskus myöhemmin".

 Paikallisena koordinoijana mm. nuoriso-ohjaaja Eeva Hava (kuvassa vasemmalla) ja Olivia Miettinen (ei ollenkaan kuvassa).

Toivolan mukaansa tempaava kerronta sai nuorison höristämään korviaan. Välillä seikkailtiin Pelkosenniemellä talvi- ja kaamostunnelmissa, välillä taas kuulimme koskettavan tarinan Toivolan ja hänen  sukulaistensa kohtaamisesta pienessä Kenialaisessa kylässä.

Toivola haastoi nuoria mukaan hakemaan kesätöitä juuri sellaisena kuin on. Sillä jokainen voi vaikuttaa omaan elämäntarinaansa. Mitä minulle tapahtuu tästä eteenpäin? Luota itseesi ja lähde rohkeasti kertomaan mitä osaat.

Illalla 9.-luokkalaisten vanhempia kokoontui täysi auditoriollinen kuulemaan millainen lukio Linnankosken lukio oikein on. Rehtorin esityksen jälkeen tutoreista ja opettajista koostunut panelikeskustelu vastaili Helenan ja yleisön esittämiin kysymyksiin. Oikein mukava vanhempainilta!!