torstai 17. tammikuuta 2013

Seksipäivän paneelikeskustelu

Seksipäivä oli OPKH:n järjestämä ja ensimmäinen laatuaan. Mukaan ilmoittautuneilta ryhmiltä oli koottu etukäteen kysymyksiä aiheeseen liittyen. Panelistit olivat Harri Nurmi (Opiskelijakunta), Leila Kiviluoma (Opettajakunta), Santeri Palin (Seta) ja Antti Yli-Opas (pastori Porvoon suomalaisesta seurakunnasta). Helena Knutas ja Maria Tamminen juonsivat tilaisuutta ammattilaisen ottein. Ihan ensimmäiseksi kuulijakunta sai ilmaista mielipiteensä kysymykseen: Hyväksytkö homo-avioliitot? Panelistit pohtivat vastauksia kysymyksiin kuten: Miksi seksi aloitetaan niin aikaisin? Mikä on paras kuulemasi iskurepliikki? ja Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? 


 Opiskelijat saivat "äänestää" erivärisiä lappuja nostamalla ja kertoa oman mielipiteensä. Keskustelijat pohdiskelivat, miksi väkivalta (viha) on niin paljon hyväksytympää kuin rakkaus (esim. kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen käveleminen käsikkäin tai suuteleminen). Antti-pastori heitti palloa medialle: Harvoin näkee otsikkoa, että tänäänkin 14 pariskuntaa hyvinpiteli puolisoaan, mutta perheväkivallasta ja puolison pahoinpitelystä saamme lukea päivittäin.


 Taitavana väittelijänä ja filosofian opiskelijana tiedetty Pessi kysyi: "Miksi aina ajatellaan ja kysytään kaikkea sitä negatiivista, mitä homo-parien lapsille voi vanhempien seksuaalisuudesta aiheutua? Miksei mietitä, mitä hyvää ja positiivista tilanne voi tuottaa?"

Avioliitto ja sen mukanaan tuoma adoptio-oikeus, kirvotti erilaisia mielipiteitä. Pohdittiin, onko kysymys lapsen oikeus tulla adoptoiduksi (ja millaiseen perheeseen) vai vanhempien (aikuisten) oikeus saada adoption kautta itselleen lapsi.

Mielenkiintoisia näkökulmia päivän teemaan liittyen oli esillä laidasta laitaan. Pohdittiin, voiko yksinhuoltaja äiti selvitä tehtävästään paremmin tai huonommin kuin hetero- tai homopariskunta.
Lisää laajuutta näkökulmiin voit hakea esim. Setan sivuilta:

http://www.seta.fi/


 Muusikkopojat samaan aikaan aulassa pitivät treenejä. Lilu-show lähestyy ja kaikki vapaahetket treenaillaan. Nico ja Vänä komppailivat kitaralla, Jean oli (kännykän avustamana) vokalistina.