tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vapun aaton ohjelmassa...


Kuva: Marketta Paavonen
 Vapun aaton koulupäivä Linnankosken lukiossa oli vähän tavallisesta koulupäivästä poikkeava. Koulutunneille oli järjestetty kulttuuripitoista ohjelmaa ja klo 10 koko koulu kokoontui Kaupunginpuistoon "hatuttamaan" Johannes Linnankosken patsasta. Mukana seremoniassa mm lukion ex.rehtori Erkki Nieminen ja nykyinen rehtori Aira Wollsten.

Kulttuuripitoinen päivä jatkui lukiolla mm. Stagelaisten (YLP:n esiintyjien) work shopilla ja Stella Polariksen esityksellä, johon kaikki saivat osallistua.
Linnankoskiseuran järjestämä "hatutus" saa vuosi vuodelta enemmän seuraajia Kaupunginpuistoon. Tämän päivän kiireisessä maailmassa tarvitsemme aika-ajoin muistutusta siitä, mistä kaikki on alkanut. Ketkä ovat ne, jotka ovat omien kiireidensä keskellä tehneet mahdottomasta mahdollista. Johannes Linnankoski (Vihtori Peltonen) uskalsi ja perusti vuonna 1895 Porvoon Suomalaisen Yhteiskoulun - nykyisen Linnankosken lukion.
Kuva: Marketta Paavonen
Kansa, joka ei mitään uskalla, menettää lopulta uskon itseensä. – Johannes Linnankoski


Kuva: Marketta Paavonen


Hetkeä ennen hatun asettamista Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon seniorit ja alumnit ry:n sihteeri Hanna Höstman laski kukat Linnankosken patsaalle.

Tervetuloa kaikki em. yhdistyksen toimintaan mukaan:
http://www.linnankoskenseniorit.net/
Kuva: Marketta Paavonen

Kuva: Marketta Paavonen

Kuva: Marketta Paavonen
Kuva: Marketta PaavonenKuvataideryhmä järjesti asiaankuuluvaa hauskuutta hatutus-tilaisuuteen. Loistava idea!

Kuva: Marketta Paavonen
Hanna Höstman, Maria Tamminen, Harri Nurmi ja Erkki Toivanen.

 Ruokailun jälkeen kokoonnuttiin katsomaan Stella Polariksen esitystä, jossa improvisaatioteatterin keinoin havainnollistettiin vuorovaikutuksen tärkeyttä. Elina Stirkkinen ja Hannu Risku pistivät meidät kaikki improamaan: ei ihan niin helppoa kuin luulisi. Mutta niin hauskaa!!!


Kuva: Anu Tikka- Blomqvist
Saman päivän aikaan myös ryhmä Stage-kilpailuun ja YLP-musikaaliin osallistuneita esiintyjiä kävi briiffaamassa tulevan musikaalin "London Calling" esiintyjiä. On tämä vain niin hienoa, että viestikapula kulkee vanhemmilta polvilta uusille. Esiityminen vaatii rohkeutta - mutta kun kynnyksen ylittää siitä saa paljon itselleen.

Ollaan siis rohkeita, tehdään uusia ja suuria asioita. Linnankosken hengessä. Hyvää Vappua kaikille!!!!