Hetki kilpailun loppumisen jälkeen joukkue hengitti helpottuneesti ja iloitsi voitosta! Miika Järvinen, Mira Saares, Leeni Relander, Veera Koivisto ja Meri Suksi (vasemmalta lueteltuna) olivat Team-Finlandin jäseniä.
Kilpailun osallistuivat joukkueet Venäjältä (Moskova), Liettuasta (Vilna), Italiasta (Milano) ja Suomesta (Porvoo). Moskovalainen lukio on ollut mukana yhtä kauan kuin Linnankosken lukiokin; kilpailu toteutettiin nyt neljännen kerran.
Kilpailu on Opetuksenhallituksen "lahjakkaat oppilaat"-hankkeen toimesta pilotoitu kansainvälinen yhteistyömuoto. Lukiolaiset saivat kaikkiaan kolme tehtävää, joista yhtä he olivat voineet harjoitella etukäteen. Opetusneuvos Eila Räisä muistutti palkintojenjakotilaisuudessa, kuinka tärkeää kasvaminen kansainvälisyyteen on tänä päivänä - puhumattakaan sen merkityksestä tulevaisuudessa. Näiden nuorten työyhteisöt ovat globaaleja, niissä työtä tehdään videoneuvottelujen avulla ja useimiten englannin kielellä.
Opetusneuvos Leo Pahkin oli järjestämässä koulumme lehtori Jaakko Palinin kanssa yhteyksiä neljän maan välille. Jokaisessa maassa toimi psykologian opettajista koostuva kahden hengen tuomaristo, joka seurasi kilpailevien tiimien työskentelyä videoyhteyden välityksellä. Suomalaiset tuomarit olivat psykologianlehtorit Katri Sandholm ja Teija Jokinen-Luopa.
Opiskelijoiden tehtävänä oli mm. kertoa millainen heidän mielestään tulevaisuudessa koulun tulisi olla ja miksi. Vastaukset annettiin englanniksi. Suomen joukkue sain tuomaristolta jälkeen päin kehuja hyvästä kielitaidosta. Se tuli esiin ennenmuuta "painetehtävässä", missä puolen tunnin aikana opisekelijoiden tuli kehittää psykologinen tutkimus ja tehdä sille tutkimussuunnitelma. Lilulaiset halusivat tukia nuorten (lukioikäisten) sosiaalisen median käyttöä.
Palkintojenjakotilaisuudessa opiskelijat saivat kunniakirjat, Porvoon kaupungin huomionosoituksen koulutusjohtaja Jari Kettuselta ja vielä rehtori Aira Wollstenilta ja apulaisrehtori Erkki Toivaselta ruusuja ja pusuja. "Ai että minä olen niin ylpeä teistä osaavista opiskelijoista", rehtori Wollsten tiivisti tunteensa katsoessaan palkittujen lukiolaisten rivistöä.
Kilpailuhanke jatkuu vielä kahden vuoden ajan, joten lisää jännittäviä kansainvälisiä haasteita riittää tuleviksikin vuosiksi. Loistavaa työtä! Kiitos mukanaolleille! Eikä vähiten koulumme kaikille psykologian opettajille!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti