perjantai 9. elokuuta 2013

OPOn ohjeet uuden lukuvuoden alun suunnistamiseen

Geokätköilyä
 "Ovatkohan muutkin kesäterässä - en vain minä? Kamerani akku on ollut viikon tyhjä: kuvasaldo on nolla ja uuden lukuvuoden bloggaukset pitäisi saada käyntiin... hmm... enkä edes tiedä missä akun laturi on...

Tässä muutama otos kesän varrelta: ulkoilua, kätköilyä ja sukulaisten kanssa vietettyä aikaa. Kesälomaa parhaimmillaan!

Muutama ohje syksyyn OPOn vinkkelistä:

ABIT: 
- viimeistään nyt täytyy aloittaa systemaattinen opiskelu syksyn YO-tutkinnon aineisiin: lukusuunnitelma, kertauskurssit, kaikki aikataulut (kirjoituspäivät, koepäivät jne.) pitää olla merkitty kalenteriin
2.-3. vsk: 
- tarkistakaa, että kurssitarjottimella on puuttuvat pakolliset kurssit
- tarkistakaa, että kursseja tulee tämän vuoden aikana riittävästi (suositus: 2. vuoden kevääseen mennessä 58 - 60 kurssia)
1. vsk:
- "Kysyvä ei tieltä eksy!" : tulkaa reippaasti kysymään ryhmänohjaajilta, OPOilta tai kansliasta, jos jokin asia askarruttaa. Puhumattakaan, jos jotain on väärin. Kaikki virheet on hyvä korjata mahdollisimman pian. Väärät koordinaatit vievät ihan outoihin osoitteisiin (vrt. geo-kätköily).
- ostakaa kirjat ja muut tarvikkeet opiskelua varten heti - tahti on kova ensimmäisestä oppitunnista alkaen
Emäsalo heinäkuussa - + 29C
Olen sanonut monelle uudelle lukiolaiselle, että "kysytpä keneltä tahansa mistä löytyy luokka 311 niin saat aina ystävällisen vastauksen ja oikean ohjeen".

Uusien lukiolaisten opastaminen on meidän kaikkien kunnia-asia. Samalla tavalla otamme vastaan uudet opettajat. Ensimmäisillä viikoilla ei voi tietää kaikkea: autetaan ja kannustetaan kavereita (uusia opiskelijoita ja opettajia) parhaamme mukaan!


Ukki opastaa tyttären- tyttären - poikaa onkimaan.


Iso-iso-isä opettaa kuusivuotiasta Tuomasta onkimaan. Jokainen, joka hieman jaksaa nähdä vaivaa ja opastaa nuorempiaan saa palkakseen hyvän mielen. Siinä sivussa ehkä uusia ystäviä! Koulussamme aloittaa syksyn aikana 6 vaihto-opiskelijaa. Heidän kohdallaan opastaminen ja auttaminen on erityisen tärkeää!! Ottakaa heidät rohkeasti mukaan kaikkeen touhuun koulussa ja koulun ulkopuolella!!