keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Sähköä ilmassa - lukio sähköistyy

 Pari päivää Finlandiatalolla "sähköisyyden" ympärillä on antanut paljon ajatuksia ja herättänyt kysymyksiä. Ylioppilastutkinto sähköistyy syksystä 2016 alkaen, muutama oppiaine kerrallaan. Samaan aikaan on menossa lukion opetussuunnitelman uudistaminen. Siinä uudet oppimisen väylät näkyvät entistä vahvemmin. Yritän kaikkia uusia ajatuksia esitellä myöhemmin tällä foorumilla. Nyt kaikki on sekalaisena kaaoksena ajatuksissa. Paljon tapahtuu lukiopuolella seuraavien vuosien aikana. Oma mielipiteeni on, että hyvä että tulee muutosta ja kehitystä! Ei voi jäädä makaamaan laakereilleen ja ajatella että tällä mennään. Maailma muuttuu, koulutuksenkin on muututtava!

Keskiviikko-iltana vielä mukana Mäntsälän Jatko-Opintomessuilla. Kiitos Anna-tutorille! On niin paljon mukavampaa olla mukana esittelemässä lukiota "oikean lukiolaisen" kanssa kuin ihan yksin yrittää kertoa asiasta 9.-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.


Muutama puheenvuoro tallentui kameraani myös videoina. Koitan ladata niitä tänne myöhemmin. Niistä ainakin huomaa sen, että politikko on politikko, vaikka voissa paistaisi.....


Aurinkoa täytyy yrittää kuvata, vaikka ei onnistuisikaan.
Tähän hommaan haastan kaikki lukiolaiset, jotka tykkäävät kuvata. Comenius-projekti touhuaa auringon ympärillä ja yksi teema on auringon kuvaaminen. Laittakaa omia otoksianne joko Joukolle tai Peterille (riippumatta siitä, oletteko mukana KV-ryhmässä tai ette).

 Anna oli oivallinen apu Mäntsälän jatko-opinto-tapahtumassa keskiviikko-iltana. Eikö meidän Roll-upit näytäkin hyviltä?

Amiston esittelypöytä LiLulaisten vieressä oli luonteva yhteistyökumppani. Tästä oli helppoa lähteä kertomaan kahden tutkinnon suorittamisesta!