lauantai 3. toukokuuta 2014

LiLun linnut Koddervikenin lintutornilla

Kaunis aamu Koddervikenin lintutornilla! Aamun pakkasasteista huolimatta hyvä kourallinen luontoihmisiä kokoontui nauttimaan kevätaamusta. LiLun Linnut bongasi 51 lajia klo 05 - 13 välisenä aikana. Sijoitus menee pitkälle yli 200 (kaikki tornit eivät vielä ole ilmoittaneet tuloksia). Niin tai näin, nämä Tornien Taistojen luontoaamut kuuluvat kevääseen. Mukavaa seuraa ja hyvät eväät! Nykyisiä ja entisiä (mikä on aina erityisen mukavaa) opiskelijoita oli mukana hankkimassa bongauskokemuksia.
 Koddervikenin tornin vieressä on kevään aikana rakennettu lasten leikkipuistoa. Se on ehkä jonkin verran veroittanut rantaan uskaltaneiden lajien määrään (... selittelyä...). Porvoossa PSLY (Ruskis) bongasi hienon tuloksen: 90 lajia!

Tornien Taisto 2014


 Vaikka ennen et olisi ollut koivulle allerginen, niin tänä vuonna voit olla! Siitepölyä on ilmassa suuret määrät ja moni saa oireita. Siltikin hiirenkorvat ja viheriöivä luonto ovat kauniita. Varhaisina aamuhetkinä myös pölystä on vain vähän haittaa. Suosittelen kaikille linturetkeä! Koddervikenillä näet varmasti joutsenia, kuulet fasaanin huudon ja bongaat västäräkin ja kivitaskun rantanurmikolta. Kesä tulee!!