keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesäkuun koulutouhuja


 Jaana esitteli ylpeänä uusittua kielistudiota. Kalusteet ovat entiset mutta laitteet upouudet. Rehtoreiden, Jaanan ja Jaakon sitkeys palkittiin: kaupungilta haettiin sinnikkäästi rahaa useampana vuotena peräkkäin hanketta varten. Keväällä oltiin jo niin pitkällä, että vanhojen studioiden tietokoneet "ajettiin alas" - niitä ei pystytty päivittämään.

Pari viikkoa sitten viimeinkin uudet laitteet kannettiin kumpaankin kielistudioon. Nyt on syksyn ylioppilaskirjoitusten kannalta lupa hengähtää. Kaikki toimii!!

Uudet välineet mahdollistavat monenmoista - voi keskustella, äänittää, toistaa... Jaana on innoissaan: "Tuskin tässä malttaa odottaa syksyä, että pääsee kokeilemaan!"

Jokin aika sitten saimme lukea lehdestä tuhoisasta tulipalosta, jossa neljän perheen asunnot paloivat. Yksi näistä perheistä oli koulumme pitkäaikaisen kanslistin koti.

Maila piipahti koululla kertomassa tämänhetkisiä kuulumisiaan ja sai samalla vastaanottaa koulun opettajien ja henkilökunnan keräämän rahalahjan. Kevään kukkiin varattu rahaosuus päätettiin tänä vuonna jättää käyttämättä ja antaa se Mailalle. Sen lisäksi työkaverit laittoivat kolehdin kiertämään: kokoon saatiin yli 700 euroa. Pieni raha se on lähes koko omaisuutensa menettäneelle...

Johanna "OPOkokelas" piipahti Joensuusta Etelä-Suomeen. Tekeillä on aineistonkeruu gradua varten. Tutkimus käsittelee opinto-ohjaajien virtuaalisia ohjauskäytänteitä mm. somen käyttöä omassa työssään. Mielenkiintoista...