keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Suursiivous ja enemmän - keskiarvoraja muotoutuu


Koulussa on menossa suursiivous niin kuin aina kesäaikaan. Kerros kerrokselta luokat tyhjennetään käytävään. Luokka kerrallan tila puhdistetaan, ikkunat pestään (ainakin sisäpuolelta) ja lattiat vahataan. Siivoojat, jopa normaalia pienemmällä henkilömäärällä, jaksavat tänäkin kesänä tehdä meille - koulun käyttäjille - siistiä ja puhdasta!

Vähän erillaista siivousta on meneillään koulumme kellarikerroksessa. Lähes 90% kaikista tavaroista on kannettu ulos kellarista. Osa on saanut tilapäisen sijoituspaikan konteissa, joita on tuotu koulun sisäpihalle. Osa taas viedään suoraan kaatopaikalle - mm. koko ATK-luokan koneisto (joitakin puhdistetaan mutta suurin osa) menee hävitettäväksi.

Ainakin kuvataiteen opetus ja videokerholaiset siirtyvät ensi lukuvuoden ajaksi muihin tiloihin. OPO-tunnit (1. vsk:n osalta) on ruukattu pitää kellarissa... saas nähdä missä ensi syksynä.

Jotenkin surullista ja tyhjää oli tänään kellarissa. Täytyy yrittää ajatella asian hyviä puolia: jossain vaiheessa tällaiset sädesieniansat aina laukeavat. Kovinkaan monia vuosia ei voi jatkaa uuden maalauksen tai lattian pinnoituksen avulla. Hyvä juttu, että tämä loukku loksahti nyt. Saadaan kellari kuntoon ja entistä paremmat tilat opetuksen käyttöön. Seuraavan lukuvuoden aikana täytyy venyttää sietokykyä rajallisempien tilojen asettaessa uusia haasteita. Niistä selvitään kyllä!Ennakkotiedot tämän vuoden lukioon hakeneista kertovat LiLun osalta hyvää. Keskiarvoraja näyttää nousevan lähes 7.5 paikkeille. Huomenna (12.6.) tiedämme jo enemmän valinnoista. Jännää....