perjantai 6. helmikuuta 2015

4.jakso alkoi äidinkielen YO:lla Yksinäinen hahmo LiLun kivijalassa... (tiedän, että hahmolla on ollut aikaisemmin kaveri, mutta se on häipynyt pois). Yksinäistä touhua on myös YO-kirjoituskokeeseen osallistuminen. Jokainen tekee yksilöllisen suorituksensa. Onneksi abien on sallittua ja toivottavaa tukea toisiaan koetilanteen ulkopuolella. Tällaista positiivista yhteisöllisyyttä on tiedossa ensi viikon torstaina - penkkaripäivänä! Sitä ennen tosin vielä YO-kuuntelukokeet: maanantaina 9.2. toinen kotimainen, tiistaina 10.2. A-kielet ja keskiviikkona 11.2. C-kielet. Kuunteluryhmien aikataulut löytyvät kanslian ilmoitustaululta.

Kuvataiteen töitä (diplomi ja muitakin) löytyy 2.krs:n näyttelystä. Onkohan tämän (Sofia?) työn innoittajana ollut jouluinen R&J, Sorry - musikaali? Liikuntasalin pulpetit ja tuolit oli kannettu jo heti perjantaiaamun alkajaiseksi aulaan. Siinä ne saavat odottaa maaliskuussa jatkuvia YO-kirjallisia kokeita.

Jokaisen kirjallisen koepäivän jälkeen on mahdollista mennä Alustaan tuulettamaan tunteitaan ja nauttimaan Porvoon suomalaisen srk:n Abiparkista. (Tuo mustikkajuttu kuulostaa kiinnostavalta...)

Haikeat jäähyväiset: Marjut (saksan opettaja) lähtee maailmalle ja kohti uusia haasteita. Täytyy ajatella samoin kuin koulusta lähtevien abienkin kohdalla: vielä joskus kohdataan, kuka tietää missä ja milloin. Hyvää matkaa! Nähdään!


Tutor-opiskelijat ovat kierrättäneet ahkerasti 9.-luokkalaisia. Kaikkien porvoolaisten yläkoulujen oppilaat viereilevat lukiolla ja saavat tutustua koulupäivän arkeen. Ilman aktiivisia tutoreita emme tästä urakasta selviäisi! Parhaillaan on menossa uuden tutor-kurssin hakuaika (13.2. mennessä hakemus täältä löytyvään paikkaan). Jokainen 1.vuosikurssilainen, joka tuntee omaavansa "tutor-ominaisuuksia" on tervetullut mukaan!

Loppuun vielä lyhyesti ensi viikon aikataulut:

TO 12.2. PENKKARIT
Kaikki opiskelijat saapuvat kouluun Raatihuoneenkadun puoleisista ovista. Ovella "turvatarkastus": ei alkoholia, ei asiattomuuksia. Riemumieltä ja huumoria sitäkin enemmän!
              klo 8.45 - 9.30 Abien ja opettajien aamupala
              klo 9.30 Abien aamunavaus
              klo 9.45 Abi-Show (Abit hakevat 1.-2. vsk:n opiskelijat luokista)
              klo 12.00 Rekat lähtevät Rauhankadun P-paikalta
Iltapäivällä oppitunnit jatkuvat normaalisti (koulupäivä päättyy kuitenkin kaikilla jo klo 14.00)

Torstai-iltana vielä klo 19.00 Wanhojen Tanssit Urheilutalolla. (Klo 18 alkaen kahvio auki.)

PE 13.2. WANHOJEN PÄIVÄ
             klo 9.00 Tanssit Urheilutalolla. 1.-2. vsk:laiset ilmoittautuvat omalle RO:lle ennen tanssien alkua.
            klo 11.00 Wanhat  (kaikki 2.vsk:n opiskelijat) ja opettajat ruokailevat liikuntasalissa.

VIIKKO 8 : TALVILOMA!