perjantai 10. huhtikuuta 2015

Huhtikuussa vaalihumua ja muuta


 Linnankosken lukion vaalipaneeli
KATSO TÄSTÄ
lähetettiin livenä kaikkien kiinnostuneiden nähtäväksi. Mukana olivat Jussi Saramo (vas), Marianne Korpi (sdp), Outi Lankia (kesk), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps), Soili Norro (kd), Elin Blomqvist (rk) ja Perttu Tuomaala (kok). Paneelin juonsivat Nora ja Aleksi.

Lisätiedoissa kuvia paneelista ja muustakin...
Tämän viikon vaativin haaste oli Kouluterveyskysely, johon kaikki 1.-2. vuosikurssilaiset vastasivat. Kysely toimi hyvin ja vastaaminen on opiskelijoille tuttua jo peruskoulun puolelta. Koulumme ainoa ATK-luokka oli sen sijaan kovilla: hitaat yhteydet ja kaatuvat koneet olivat suurin ongelma.

Tulokset ilmestyvät Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuille
valmistuttuaan.


 Auditorio oli lähes täynnä. Muutama opiskelija seurasi keskustelua aulassa YouTube-linkin kautta ja (kuulemani mukaan) myös pari ryhmää luokissa. Opiskelijoilla oli mahdollisuus lähettää kysymyksiä myös keskusteluseinälle (joka toimi suht huonosti ja jouduttiin pimentämään asiattomien kommentien vuoksi). Etukäteen oli kuitenkin riittävä määrä kysymyksiä kerätty.
 Paneelin vetäjät Nora ja Aleksi olivat ihan huippu-ammattilaisia! Hienosti he esittivät kysymyksiä ja laittoivat ehdokkaita tiukoille: " Miten Suomen taloutta voidaan elvyttää?" "Miten vaikuttaisitte nuorten työttömyyteen?" "Natoon vai ei?" "Pitäisikö jatko-opintopaikkojen määrää lisätä?"

Opiskelijat loistivat kaikilla osa-alueilla: loisto-juontajien lisäksi video-kerholaiset tekivät hienoa työtä kuvatessaan ja striimatessaan keskustelua livenä. On meillä huippuosaamista monilla aloilla ja yhteistyö toimii!! (Toimimattomat mikrofonit pienenä vinkkinä päättäjille: koulujen rahat on nitistetty minimiin!)

 Heti vaalipaneelin jälkeen klo 11 parkkeerasi vaalibussi koulun pääoven eteen. Aleksi kävi äänestämässä elämänsä ensimmäisen kerran ja hyvin se sujui. Ehdokkaan numero oli valmiiksi harkittu, joten tuumaamiseen ei tarvittu ylimääräistä aikaa. Toimitsijoiden ohjeiden mukaan oli helppoa toimia ja leimausten jälkeen äänestyslipuke suljettiin kirjekuoreen.

Käyttäkää äänenne! Vaaliuurnille hus-hus...

Puolenpäivän jälkeen Porvoon Wilman huippuasiantuntija Leena W. piipahti koulullamme auttamassa uusien ominaisuuksien käyttöönotossa. Tarkoitus on siirtyä sähköiseen YO-tutkintoon ilmoittautumiseen tänä keväänä.

Samalla saatiin myös uusintakokeiden ja tenttien (abi-treenien) ilmoittautumiset siirrettyä Wilmaan. Nämä pyörivät viimeistään ensi syksystä alkaen. Hienoa! Vähennetään paperin määrää ja tehdään asioita helpommin.