keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen lähestyy - KU5

Pääsiäinen lähestyy kovaa kyytiä. Tämä viikko vielä puurretaan kokeita, ensi viikolla (pääsiäisen jälkeen) siirrytään 5. jaksoon. Tiistaina (31.3.) nykytaiteen kurssilaiset (KU5) järjestivät performanceja torilla ja sen lähistöllä. Ajatuksia herättäviä installatioita oli saatu kokoon.
Uusimaan juttu 
 
Kuva: Sirpa Karjalainen
Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! Koeviikon jälkeen, ilman läksyjä!, voi rauhassa hengähtää. Lisätiedoissa vähän lisää kuvia KU5-kurssilaisten esityksistä.

Hienoja teemoja nuoret nostivat esiin: mihin aika oikein juoksee... yhteisöllisyys (halaa minua, tai voit kätelläkin...)... maapalloistumisen teemat alkaen ympäristöuhista ja päättyen sotaan ja rauhaan.

KU5-kurssi toimii hienosti ajatusten herättäjänä. Kysymyksiin ei ole helppoja vastauksia: ne ovat hankalia ja moniulotteisia. Taide on keino tehdä asioita näkyväksi ja lisätä niihin tunteita. Globaalit ongelmat eivät ole ratkaistavissa "halki-poikki-ja-pinoon" menttaliteetilla. Tarvitaan ajattelua, ajattelua, ajattelua!


Tästä eteenpäin kuvat ovat kuvis-OPE Sirpa K:n ottamia. Jännästi kuvissa näkyy myös alkuviikon yllättävä lumisade (ja sen tuomat lumikinokset). Koskaan ei voi tietää, mitä ensi viikolla tapahtuu...