perjantai 13. marraskuuta 2015

Marraskuun pikiviikot


 Monella tapaa marraskuun pikiviikot ovat piinanneet lukiolaisia: kellarikerroksen eristystyöt jatkuvat ulkoseinäpintojen asfaltoinnilla. "Hajuhaittoja" nousee väkisinkin ylempiin kerroksiin. Pihalla oleva pikipannu on käytössä vielä kerran pari - sitten kaikki kellaritason ulkoseinät on hoidettu!

3.11. järjestettiin lukiossa Arvoseminaari, jossa uuden opetussuunnitelman arvopohjasta järjestettiin paneelikeskustelu.

Tulevan viikonlopun aikana joukko lukiolaisia (näyttelijät, muusikot) lähtevät Anun ja Juuson kanssa kohti Tanskaa. Urban elements yhdistää tanssia, teatteria ja musiikkia. Näistä teemoista ja muustakin lisää kuvia....
 Manu ja videokerholaiset valmistautuivat Arvoseminaarin live-striimaukseen. Paneeli toteutettiin niin, että auditoriossa seuraavien opiskelijoiden lisäksi luokissa voitiin katsella keskustelua videoinnin välityksellä.
 Paneelissa olivat opiskelijakunnan hallituksen  (Riikka ja Aleksi) lisäksi mukana muutama opettajakunnan jäsen (Juuso ja Asta) ja vanhempien (Anne Mattila) sekä alumnien (Teemu Keskisarja) edustaja. Tony B. toimi juontajana.


 Tytöt valmiina välittämään viestejä panelisteille. Ihan nappiin ei vieläkään viestiseinän käyttö onnistunut.

 Minkä verran pitää määrätä? Mikä on yksilön valinnan vapaus? Pitääkö opiskella myös sellaista mikä ei kiinnosta? Mitä on yleissivistys? Visaisia kysymyksiä, joihin ei ole vain yhtä (oikeaa) vastausta.

Maailmankaikkeuden mittakaavassa meidän arvopähkäilymme tuntuvat pisaralta valtameressä. Arvojen miettiminen ja niistä keskustelu on kuitenkin tärkeää: uuden opetussuunnitelman sisään on mahdollista kirjoittaa koulun omia painopistealueita ja tärkeysjärjestyksiä.

Peter viritti kaukoputken kohti aurinkoa: auringonpilkku saadaan heijastettua putken kautta paperille ja sen etenemistä (0,25 astetta/min) seurattua. Tästä kertolaskutoimituksilla voidaan todistaa maapallon pyöriminen akselinsa ympäri (24h) ja vuoden päivien lukumäärä (365d). Yleissivistystä!

 Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat osallistuivat ohjausryhmä kerrallaan "pieniin illanistujaisiin". Kuraattori Suvi ja nuorisotyöntekijä Pirjo keskustelivat nuorten kanssa päihteiden käytöstä.

 Ihan hulluja juttuja musiikkikurssilaiset harjoittelivat soittamaan tablettien kanssa.
Tietotekninen maailma avaa uskomattomia ulottuvuuksia oppimiseen, kun niitä vain osaa hyödyntää.

 Tiistaina 10.11. kevään 2016 kirjoituksiin osallistuvat saivat abi-infossa tarkat tiedot tutkintoon ilmoittautumisesta. Muutamia 2 vsk:n opiskelijoita on jo osallistumassa tähän kirjoituskertaan. Kaikille kirjoittajille ohje: kerratkaa vielä tarkasti neuvot Wilmasta (ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta). Ja erityisesti 2 vsk:n opiskelijoille: on hyvä käydä oma kirjoitussuunnitelmansa läpi OPOn ja/tai ryhmänohjaajan kanssa viimeistään ensi viikolla. Tiistaina 17.11. vanhempainilta klo 18 2 vsk:n opiskelijoiden vanhemmille, missä myös YO-kirjoituksia käsitellään.

 Tanskan projektiin osallistuvat pitivät viimeisiä treenejä loppuviikolla 47. Osa porukasta lähtee jo lauantaina ja viimeiset maanantain iltapäivällä. Hieno ja monella tapaa ajatuksia/tunteita herättävä projekti on tekeillä. Onnea matkaan!

Oma parin viikon "nettipaastoni" päättyi tämän viikon keskiviikkona. Kotona tietokoneeni nettiyhteys muuttui ja eihän se ihan mennyt niin kuin Strömsössä. Mielenkiintoista sinänsä, että näitä Bloggerin postauksia en pysty tekemään koulussa koska Ghrome ei toimi koulun tietokoneissa. Pitäisikö olla iloinen siitä, ettei vielä ihan kaikki ohjelmat ole monopolisoitu vai harmissaan ettei niin ole. Katse kaukaisuuteen!