torstai 19. marraskuuta 2015

Unelmien tulevaisuus


Nea H. osallistui torstai-iltapäivällä Unelmien Porvoo - tapahtumaan Haaga-Helian Campuksella. Hän oli mukana paneelikeskustelussa edustamassa nuorten ääntä. Järjestelyvastuussa olivat Porvoon Nuorkauppakamari ja Porvoon Nuorisovaltuusto. Kysymyksissä käsiteltiin mm. nuorten asumisoloja, bussilippujen hintoja ja nuorten mahdollisuuksista osallistua. Nea sanoi paneelin jälkeen, että on hienoa olla mukana vaikuttamassa asioihin. Paremman Porvoon - ja tulevaisuuden - rakentaminen vaatii nuorilta omaa aktiivisuutta!

Viime viikonlopun surulliset uutiset Pariisista olivat monien mielessä. Tiistaina vietettiin hiljaista hetkeä terrori-iskuissa kuolleiden muistolle.
Lukion aulassa tytöt puhaltelivat saippuakuplia: unelmia paremmasta ja rauhallisemmasta maailmasta. Jokaiselle mahdollisuus tehdä työtä, opiskella, harrastaa ja asua ilman pelkoa. Kansainvälisyys on osa tämän päivän maailmaa ja myös lukion työtä. Joukko lilulaisia (muusikkoja ja näyttelijöitä) on ollut tämän viikon Tanskassa tekemässä sikäläisen lukion kanssa yhteistyöprojektia. Kuva Anu T-B:n kamerasta: kuoroharjoitukset. Tiistain vanhempainiltaan oli kutsuttu 2 vsk:n opiskelijoiden vanhemmat kuulemaan täsmätietoa ylioppilastutkinnosta. Aulassa Abi-toimikunta piti puffettia: pikkurahasta kertyy tuloja, joita abit voivat käyttää tulevan penkkaripäivän rahoittamiseen. Osallistumista, yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä mukavasti samassa paketissa.

 Severi ja Emilia esiityivät vanhempainillan aluksi: koulussamme on paljon lahjakkaita nuoria ja hienoa on heidän osaamistaa esitellä myös vanhemmille.

Muutama abiturientti oli mukana jakamassa omia kokemuksiaan ylioppilastutkinnon hajauttamisesta. Lukusuunnitelman tärkeys tuli selkeästi esille. Vanhemmilta nämä abit kaipasivat tukea ja ei-liian-vahvaa painostusta. Hyvä, kun vanhemmat ovat kiinnostuneita mutta liika hössääminen voi kääntyä itseään vastaan.

Torstaiaamuna 2-kerroksen pöytä vaihtoi paikkaa kopiohuoneeseen. Opettajien työtiloista on kova kysyntä ja tällä järjestelyllä saatiin lisäpaikkoja. Nyt seinällä oleva taulukin pääsee oikeuksiinsa. Pöydän materiaalit (mm. edellisten vuosien yo-kokeiden kysymykset paperiversioina) siirretään ope-huoneen oven vieressä olevaan hyllystöön. Yo-kokeiden kysymykset löytyvät helposti myös sähköisessä muodossa esim. yle.fi/abitreenit sivulta.