perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukuun juttuja

Perjantaina Borgå Gymnasiumin Lucia-neito saattueineen kävi toivottamassa meille hyvää mieltä ja rauhaisaa joulun odotuksen tunnelmaa. Hienoa on hiljentyä yli kuudensadan opiskelijan ja kollegan kanssa kaiken tohinan keskellä.
Lisätiedoissa kaikkea muuta viikon 50 tapahtumista.

Alkuviikosta ti-to opiskelijat tekivät koulun omaa arviointikyselyä, opettajat saivat vastattavakseen omansa. On tärkeää kysyä kaikkien mielipiteitä siitä, miten koulun toiminnassa on onnistuttu. Näiden tulosten perusteella mietitään myöhemmin kevätlukukaudella kehittämisen kohteita. Arviointitiimille suuri kiitos ja sulka hattuun!
 Videokerholaiset ovat olleet jo kohta 1,5 vuotta evakossa kellarin saneerauksen tieltä opettajien työtilassa toisessa kerroksessa. Tämä ryhmä toteuttaa hienoja asioita eikä pidä itsestään suurta ääntä. Pientä "akvaario-tunnelmaa" ovat ryhmäläiset viritelleet uuden turvapaikkansa oveen.
Isoja produktioita valmistuu joulunalla ja heti sen jälkeen. #Kanakeittoa Aunen kanssa esitetään (yleisölle avoin) keskiviikkona 16.12. klo 18.00 ja uudelleen LiLun joulujuhlassa 17.12. klo 21.30.

Teatteritaiteen diplomityön esitys "Ne Onnekkaat" tiistaina 5.1.2016 klo 18 ja torstaina 7.1.2016 klo 14. Ohjaus: Sally, Jasmin. Käsikirjoitus: Janika, Nora. Juliste: Tea, Inka ja Nora. Tätä odotan innolla! Kaiken kiiruun keskellä tiistaina juhlittiin Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää. LiLun yksi vahvuusalue - musiikki - sai uutta virtaa kun Anu-musaope sai vihdoinkin uuden bassovahvistimen.

On tärkeää, että koulun kuvataide, musiikki, draama ja liikunta eivät jää vain juhlapuheiden kiitosten kohteiksi. Opiskelijat tarvitsevat kunnolliset välineet, joilla näiden aineiden luovia ja toiminnallisia kursseja voidaan toteuttaa.

 Tammikuussa viikoilla 3 ja 4 on abeille tarjolla viimeiset kaksi OPO-kurssin tuntia. Ilmoittautumislistat löytyvät 2.krs:n OPO-ilmoitustaululta. Jokainen abi voi valita itselleen sopivimman ajankohdan.

 Torstaina iltapäivällä OPOjen 9.-luokkien infotunnit saatiin (vihdoin!) valmiiksi. AE-koulun ruokasalissa hieno kuvataidetyö! Kiitos tässä samalla kaikille tutoreille, jotka olette antaneet aikaanne ja osallistuneet koulumme esittelyihin yläkouluilla. Tammikuussa vielä esitellään ja kierrätetään 9.-luokkalaisia LiLulla. Tutoreille riittä töitä!

Osa Linnankosken lukion ja Borgå Gymnasiumin yhteistyötä on Lucian vierailu. Lukiolaiset molemmista kouluista voivat valita kursseja toisesta lukiosta (kahden kurssin suorittaminen oikeuttaa yhteen ylimääräiseen BONUS-kurssiin). Ensimmäinen bonuskurssin kuitannut on abiturientti Adina!
Lotta ja Peter miettivät kuvakulmia LiLun uuteen esitteeseen. Tässä urhea "käsimalli" täydentää Linnovaaran hienoa taideteosta toisen kerroksen aulassa... ja vain hetkeä myöhemmin Lotta kiipeilee OPKH:n aktiivien kanssa koristamassa joulukuusta. Hienoa ja eleganttia! Katsokaapa vaikka upeaa huovutettua latvatähteä!

Näillä jaksamme vielä viimeiset joulukuun kiireet.