keskiviikko 16. joulukuuta 2015

JoulunalusviikkoJoulun odotus on jo käsinkosketeltavissa. Viimeisiä päiviä viedään ja täysi touhu on päällä. Cernin tiedeleiriläiset pitivät info- ja lehdistötilaisuutta alkuviikosta. 

 Keskiviikkona oli #Kanakeittoa Aunen kanssa -esityksen viimeiset harjoitukset ja illalla vielä ensi-ilta. Kuvia näytelmästä lisätiedoissa. Varoitus: saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Ennen Cernin kolmipäiväiseen tiedeleiriin osallistumista opiskelijat suorittivat perehdyttävän fysiikankurssin. Fredi, Severi, Jyri, Onni T, Onni M, Janne, Thin ja Knuutti ovat tämän kertaisen leirin osallistujat. Pojat esittelivät reissun kokemuksia FY2-kurssilaisille ja lehdistölle. Samalla he innostivat nuorempia hakemaan mukaan vastaavaan toimintaan. Severin mielenkiinnon kohde on antimateria, Jyrille Cloud-koe (pilvien synty ja koostumus) jäi mieleen. Hienoa, että LiLu on mukana tiedeleiritoiminnassa ja suuri kiitos siitä fysiikanopettaja Taistolle!

Uki virittelee sitar-soitinta. "Yhtään en tiedä miten tämä toimii" hän huokailee mutta taitavana kitaristina saa kummasti sointuja aikaan. Katso tarkemmin tästä jos kiinnostut tästä intialaisesta soittimesta.

Tiistain iltapäivällä Borgå Gymnasiumin opettajakunta tuli lukiolle jouluglögeille. Hämyisässä tunnelmassa saimme nauttia jouluista livemusiikkia ja jutella menneen vuoden yhteistyökuvioista. Monenmoista tulee vuoden aikana yhdessä tehtyä. Tänä vuonna useampi opettaja mainitsi naapurikoulusta tulleet opiskelijat. Hienoa! Kurssin valitseminen toisesta lukiosta onnistuu ihan käytännössä.


 Takapihalla jyllää sementtiauto. Piikkaus ja poraaminen on jo aika vähäistä, eikä "hajuhaittoja" pitäisi olla enää tulossa. Alkuvuodesta päästäneen jo tekemään sisustustöitä. Luokkien kalusteita ja tekstiilejä valitaan. Pienellä rahalla yritetään löytää parhaat mahdolliset vaihtoehdot monipuolisesti toimiviksi kokonaisuuksiksi. Viikon aikana pidettiin jo remonttin "harjakaisia": hyvä merkki valmistumisen suhteen.

 Keskiviikkona oli keittiöhenkilökunta pistänyt pöydän koreaksi! Perinteinen joulupöytä sai kiitosta joka suunnalta. Nopean ruokala-gallupin mukaan kinkku kuuluu monen (varsinkin poikien) suosikkijouluruokiin. Tyttöporukka mainitsi suosikeikseen porkkana- ja perunalaatikon ja joku tykkää rosollista. Ja karkkeja pitää jouluna olla - mielellään suklaata!
Ruokailussa on usein ahdasta - varsinkin tänään, kun valinnanvaraa noutopöydässä oli yllinkyllin. Onneksi kekseliäät lukiolaiset huomaavat ottaa myös pystybaarin ruokapaikat käyttöön. Suuri kiitos keittiölle!
Ruokailun päätteeksi Porvoon suomalainen seurakunta tarjoili ala-aulassa glögiä. Ihan alkaa tuntua joululta, eikö?

Loppuun vielä kuvia #Kanakeittoa Aunen kanssa ensi-illasta. Jos haluat säästää jännityksen torstain joulujuhlaan niin ÄLÄ katsele kuvia. Näytelmän rooleissa nähdään Krista, Aleksi, Joel, Saku, Sara, Ronja, Karoliina, Kai, Peppi, Tu Vy Le, Hanna-Riikka, Karoliina, Lin Lam, Kärol, Anna, Mervi ja Elli. Näytelmän on kirjoittanut Jarmo Siltaoja ja ohjannut Leila Kiviluoma. "Olkaa hiljaa, senkin terminaattorit. Täällä alkaa suora radiolähetys!"

Olin aivan ällikällä lyöty siitä taidosta, mitä nämä nuoret esittivät näyttämöllä! Sujuvaa esittämistä, mainioita rooleja, mielenkiintoinen ja sulavasti etenevä juoni (joka sai ainakin minut lankaan ja epäilemään vääriä tyyppejä). Jokainen rooli oli kohdallaan - ei mitään tyhjäkäyntiä kenenkään kohdalla. Hieno casting! Ja riittävän yksinkertainen ja toimiva lavastus. Onnistunut projekti kertakaikkiaan. Kiitos Leilalle + äänien ja valaistuksen veteraaneille!


Pahoittelen kuvien epätarkkuutta. Laitan kaikki kuitenkin tänne näkyville ja toivon että jokainen näytelmän TÄHTI löytää itsensä ainakin yhdestä kuvasta.
"Latva saapi tähtösen,
oksat kaikki, tiedät sen,
paljon kynttilöitä."

Hyvää joulua!