torstai 18. helmikuuta 2016

Penkkarit 2016!


 Niin se vaan tämäkin abiryhmä on jo penkkareissa saakka. Mihin tämä aika oikein menee? Vastahan näiden kanssa väännettiin ensimmäisen vuoden kurssitarjotinta.

Lisätiedoista löytyy kuvakoosteena penkkaripäivän tunnelmia.





 Aamulla laitetaan pelivarusteet kuntoon. Tämä tyttöketju lähtee 4-henkisellä ryhmällä taklaamaan vastustajia.

 Tämän vuoden abeilla oli todella monikulttuurinen teema. Uskonnot laidasta laitaan olivat hyvin edustettuina, eläimiä, hirviöitä, StarWars-sankareita. Selvästi oli taas paneuduttu asiaan ja pukujen eteen nähty vaivaa. Hienoja yksityiskohtia!

 Aamupuurosta voimaa päivän koittelemuksiin.








 Viisimetrinen "lahnakäärme" aiheutti vähän päänvaivaa turvamiehille. Hieno viritys!



 Kahdeksan purkkia spray-maalia ja sopivat varusteet. Hieno lopputulos!






 Tänä vuonna oli ohjelmassa jotain uutta: abit olivat sanoittaneet jäähyväislaulun jonka kajauttivat ruokalan portaikolta ja ylätasanteelta. Todella mukava juttu!


 Ykköset ja kakkoset saivat sopivan määrän huulipunaa muistuttamaan siitä kuka lähtee ja kuka jää.


 Perinteisen abien aamunavauksen myötä lähtölaukaus kohti abi-showta.













 Kiva show! Suuret kiitokset niille, jotka olivat tehneet loistavan videon. Yleisö oli mukana.




 Rehtorit Marion ja Luigin hahmoissa pistettiin tanssimaan. Ja hyvin se sujui.







 Sitten kohti ajelua. Ihan kamalan kylmä ei tänään ollut mutta jossain välissä saatiin pieniä raekuuroja. Ne ei varmaan penkkaripäivän iloa hyydyttäneet.



















Ja kun abit on saatu maailmalle suunnataan ajatukset tämän illan Wanhojen Tanssiaisia Urheiluhallilla klo 19. Tervetuloa!

13 kommenttia:

  1. Eikö kukaan huomannu noita poikia jotka pukeutuivat arabi miehiksi, aseet käsissä ja melkein ISIS lippu mukanaan? Kyse tässä ei ole sananvapaudesta, vaan se että pystyvät pukeutumaan näin. Eikö opettajat ymmärrä kuinka loukkaavaa tämä on? Rasismia sallitaan koulussani? Kuvottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kertoisitko mikä sinua loukkasi kyseisten poikien pukeutumisessa? Mikä tekee mielestäsi tuosta pukeutumisesta rasistista?

      Poista
  2. Kiitos kommentistasi, Anonyymi. Varmaan huomasit, että abit olivat pukeutuneet myös nunniksi (nais- ja miespuolisiksi), intiaaneiksi, hipeiksi, eläimiä (luonnollisia ja yliluonnollisia) oli montaa sorttia, cowboy ja "vihreä sotilas", Star Wars hahmot löytyivät myös repertuaarista. Taisi siellä olla yksi Jeesuskin ristinpuulla. Jos abeja (yrittäisi) kahlita johonkin "vain suomalaisuus on sallittua" kahleeseen se voisi olla yhtä kuvottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Ihmisiä on kuollut ISIS hyökkäyksissä ja yhä kuolee.
      2. He pukeutuivat arabi kultuurin vaatteisiin, joten he voivat lähettää väärän viestin että kaikki arabit ovet ISIS terroristeja.
      3. Muut puvut on ihan kunnossa (paitsi stereotyyppinen intiaani, kun eurooppalaiset ovat tuhonneet heidän perinnöt ja ei ole koskaan hyvittänyt tätä massamurhaa). Koska nämä eivät ole KOSKAAN tappanut viattomia ihmisiä.

      Ihmisiä on menetetty Ranskan iskuissa, pakolaiset muuttavat muualle ISIS iskujen takia ja tämä on vielä tämänhetkinen tapahtuma. Se ei taida loukata teitä kun se ei koske teidän elämää. Mutta on meitä jotka ovat kärsineet ISIS ryhmästä.

      Poista
  3. En opiskele Linnankosken lukiossa, mutta näin netissä keskustelua, jonka johdosta piti tulla katsomaan mistä on kyse. Näkemäni keskustelun perusteella paikalla tosiaan oli ihmisiä, jotka kokivat nämä "ISIS-asut" loukkaavia, etenkin kun kyseiset pojat kuulemma myös "huutelivat hävyttömyyksiä". En voi todistaa tätä mitenkään varmasti, koska en ollut itse paikalla, joten en keskity tähän ikävään yksityiskohtaan.

    Itse sanoisin pukuja rasistisiksi (tyyliin "höhöö, rättipäät tulittaa pyssyllä, hassunhauskaa"), mutta ennen kaikkea kyse on mielestäni tilannetajun ja hyvän maun puutteesta. ISIS on järjestö, jonka toimintaan liittyy silmitöntä väkivaltaa ja johon kytkeytyy erittäin kipeitä ja monimutkaisia ongelmia, näistä varmasti suurimpana pakolaiskriisi, joka koskettaa myös suomalaisia. Näin ajankohtaisen ja vaikean aiheen parodioiminen oikein on niin mutkikas tehtävä, että itse en uskaltaisi koskea pitkällä tikullakaan, ellen todella tietäisi mitä olen tekemässä ja kuka on yleisöni. Eihän toivottavasti tulisi mieleen heittää holokaustivitsejä vaikkapa puurojuhlassa?

    Syy siihen, miksi ISIS-puvut tuntuvat loukkaavilta mutta vaikkapa nunnapuvut (vaikkeivat nekään henkilökohtaisiin suosikkeihini kuulu) eivät, johtuu siitä, että katoliset nunnat eivät tällä hetkellä ole sidoksissa erityisen riskialttiisiin mielikuviin yhteiskunnassamme(?). Uskon ja toivon, että tässä tapauksessa kyse ei ollut tarkoituksellisesta rasismin tai väkivallan ylistyksestä, vaan ajattelemattomuudesta ja ns. kasuaalista rasismista, jonka suhteen jokaisella on enemmän tai vähemmän petrattavaa – myös itselläni. En ole vaatimassa kenenkään päätä vadille, mutta mielestäni tässä täytyy vähän pysähtyä ja miettiä, millaisella ohjeistuksella voitaisiin pitää penkkaritapahtuma mukavana kaikille. Itse en tosiaankaan olisi halunnut näitä sankareita samaan rekkaan kanssani.

    tl;dr: Puvut eivät olleet mielestäni hyvä idea (saati niiden puolusteleminen), mutta toivon, että kyse oli vain huonosta vitsistä eikä oikeasti vihaa lietsovasta ajattelumallista.

    VastaaPoista
  4. Oisitko anonyymi tullu tänne vinkumaan jos joku ois pukeutunu Mao Zedongiks tai Staliniks? Tuskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Blogikommenttien epäselvän formaatin vuoksi en ole varma, onko kommentti osoitettu minulle, mutta vastaanpa kuitenkin. Olen 20.2. klo 16.43 kirjoittanut anon.)

      Totta kai myös Maon tai Stalinin esittäminen huvittavassa valossa tällaisessa tapahtumassa olisi myös vähintäänkin arveluttavaa, etenkin kun se olisi vaikea tehdä tunnistettavasti lankeamatta yleisesti rasistisiin ulkonäköstereotypioihin (kuinka moni tajuaisi pelkän univormun perusteella, mistä on kyse?).

      Kuitenkin mielestäni ISIS-ryhmän ajankohtaisuus on yksi tekijä, joka hankaloittaa tilannetta entisestään. Vaikka mainitsemiesi herrojen teot ovat jääneet historiaan valitettavan synkkinä lukuina joiden perintö jatkuu yhä, he ovat olleet manan majoilla jo yli 40 vuotta, minä aikana kollektiiviset psykologiset haavat ovat jo osittain ehtineet parantua. Ehkä parempi esimerkki pointtisi esittämiseen olisi ollut vaikkapa Kim Jong-un - onhan Pohjois-Korea nykyaikaisempi esimerkki kommunistisesta diktatuurista, joka olisi lähempänä 2010-luvun ihmisen konkreettisia pelkoja.

      "Vingun" siksi, että humoristiset stereotypiat muuttuvat herkästi totuudeksi alitajunnassa, mikä tuskin edistää ennestäänkin jo räjähdysherkkää tilannetta Euroopassa. Satiiri ja parodiointi ovat tärkeä osa yhteiskunnan ongelmakohtien käsittelyä, mutta joskus on hyvä ottaa askel taaksepäin ja miettiä, olisiko jotain voinut jättää tekemättä.

      Poista
    2. Eli vaikka esim. Mao on aiheuttanut paljon enemmän tuskaa ihmisille aikanaan niin se ei haittaisi jos joku pukeutuisi häneksi? Koska aikaa on kulunut niin paljon? Mietin myös mitä ajat takaa, että tulet kertomaan mielipiteesi tänne? Et voi(nut) vaikuttaa asiaan millään tavalla, joten en ymmärrä miten koko asia edes liikuttaa sinua. Kukaan ei tehnyt mitään laitonta tai kiellettyä.

      Poista
    3. Tartuit siis pieneen osaan kirjoituksestani ja jätit loput lukematta - hienoa. Kuten sanoin, mitkään hirmuhallitsijapuvut eivät ole mielestäni hyvä idea. On muutenkin tarpeetonta tehdä tästä mitään kilpailua siitä, kuka keksii kaikkein loukkaavimman asun, saati yrittää laittaa historian tragedioita järjestykseen.

      Olet aivan oikeassa siinä, että tässä ei ole tapahtunut mitään laitonta, enkä näin missään kohtaa väitäkään. En ole vaatimassa kenellekään rangaistusta tai mitään anteeksipyyntöjä tai "selitystä", enkä ole leimannut ketään ihmistä rasistiksi, rikolliseksi tai "pahaksi ihmiseksi".

      Tulin blogiin alun perin muodostaakseni itse mielipiteen asiasta, josta olin nähnyt puhuttavan. Näin kommentteja, joissa ihmeteltiin, mikä tässä nyt oli niin kamalaa (19.2. klo 17.11, Asta Ikosen kommentti) ja päätin kirjoittaa oman henkilökohtaisen mielipiteeni. Kukaan (paitsi ehkä blogin pitäjä) ei ole millään lailla velvoitettu kirjoitustani lukemaan eikä siihen reagoimaan. Tämä on käsittääkseni vapaan internetin idea?

      Sinulla on omat motiivisi ottaa osaa tähän keskusteluun, minulla omani. Minulla ei ole mitään erityistä missiota tai salaista agendaa. Asia liikuttaa minua, koska olen viime aikoina kuullut ympäriltäni aivan fiksujen ihmisten suusta pöyristyttäviä kommentteja ulkomaalaisiin, etenkin pakolaisiin ja muslimeihin liittyen, mikä liittyy laajemmin asenneilmapiirin kärjistymiseen. Minäkin elän tässä yhteiskunnassa, joten olen lähtökohtaisesti kiinnostunut sen asioista, vaikka tässä kyseessä onkin aivan ruohonjuuritason tapaus. Aikomukseni ei ollut tehdä tästä monipäiväistä keskustelua, mutta näinpä sitten kävikin.

      Jos olet todella ajatuksella lukenut aiemmat viestini ja olet silti sitä mieltä, että puvut olivat hauska ja täysin onnistunut valinta, en todellakaan tiedä mitä sinulle sanoisin. Kiitos kuitenkin asiallisesta kielenkäytöstä tässä keskustelussa, se tuntuu olevan enemmänkin poikkeus kuin sääntö monilla kommenttipalstoilla.

      Poista
  5. Isis-terroristien rooliin asettautuminen oli selkeä virhe.
    Tilannetaju petti pahasti eikä sitä sovi puolustella mitenkään. Isis saa niin paljon pahaa aikaan, ettei sen suhteen sovi pelleillä. Aina voi vetäytyä huumorin suojaan, mutta se on kestämätön argumentti. Näin luodaan virheellisiä mielikuvia, synnytetään ja ylläpidetään stereotypioita ja ennakkoluuloja muslimeja ja pakolaisia kohtaan ( pojat kertoivat olevansa irakilaisia ). On tyypillistä, että epäasialliselle toiminnalle ja käytökselle löytyy usein suojelijoita ja puolustelijoita.
    Esim. Hitlerin hirmuteot mahdollistuivat aikanaan suurelta osin siksi, että suuri enemmistö oli välinpitämätöntä ja vaikeni. Tästä otamme opiksi.

    VastaaPoista
  6. Sinulta kysyn saman, että olisitko välittänyt jos joku olisi pukeutunut Maoksi tai Staliniksi?

    VastaaPoista
  7. Kiitos keskustelusta. Nyt vain täytyy kertoa nämä ohjeet seuraaville abiturienteille.

    VastaaPoista