perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivänä muutakin kuin torttua


Runebergin päivään osui lukiossa 4.koepäivä. Huhujen mukaan kaupunki oli ajatellut säästää tämän vuoden kuluja jättämällä torttutarjoilun väliin. Mukavaa, että oppilaat/opiskelijat kuitenkin saivat torttunsa. Pienimuotoista kulttuurikasvatusta voi tehdä näinkin!

Katso Runebergintortun tarina ja resepti.


Kuvisdiplomitöiden arviointi ja ripustaminen tapahtui tänään. Muutamia maistiaisia töistä löytyy lisätiedoista (näyttely kokonaisuudessaan avautuu 2.krs:n aulassa ihan näinä päivinä). Kannattaa tutustua!

Iltapäivällä rehtori-Kaisa ja työsuojeluvaltuutettu-pari-koulun-yhteyshenkilö (en kyllä muista mikä on oikea titteli) Peter tutustuivat tämän hetken tilanteeseen kellariremontissa. Lisätiedoissa vähän lisää otoksia (tai - oikeasti aika paljon - ajatellen niitä joita asia kiinnostaa).

Urban Elements vielä kerran. Katso tanskalaisten videot :

MSG Masterclass Urban Elements

Fra os i Finland 2015 - UE Masterclass


 Tila on tiukoilla vielä kevääseen saakka, kunnes kellari valmistuu. Kuvataidediplomien arvioitsijat käyttävät tässä kemian laboratoriota työtilana. Hienoilta näyttävät työt - ja vielä kun ne ripustellaan esille 2.kerroksen aulaan niin ne pääsevät oikeuksiinsa.

 Jok´ikinen vuosi kuvataidediplomit onnistuvat herättämään suuria ajatuksia ja tunteita sen lisäksi että ovat taidokkaasti tehtyjä teoksia.

 Ja sitten kellariin! B-portaan vieressä olevaa "opettajien lepotilaa" on jyrsitty auki tämän viikon aikana. Hetki vielä saadaan kuunnella poraamista.

 A-rapun lokeroista löytyy mielenkiintoisen näköistä eritysmateriaalia 50-luvun tyyliin.

 Tarkkana saumausten suhteen.
 Draaman varasto: kyllä mahtuu vaatetelineitä ja hyllyjä.
 Olisko tämä nyt se pääkytkin?

 Jotain pieniä säästettyjä esineitä löytyy kellarin katveista. Ihme sinänsä, että nämä ovat edelleen ehjiä...

 Itse olin ihan ihmeissäni, miten pitkälle on jo pinnoituksia ja maalauksia tehty. Kuvis-luokka näyttää tällä hetkellä tosi isolta. Vähän on lisää tullut tilaa mutta kalusteiden puuttuminen myös saa tilan vaikuttamaan suuremmalta.
 Kuvistilassa paikka savenpoltolle.

 Sähkötyöt on vielä vaiheessa.


 009 näyttää tosi paljon suuremmalta kuin aikaisemmin. Suunnitelmissa on "sohvaluokka": luokka jossa sohvien lisäksi on helposti siirrettäviä kalusteita (esim. draaman tmv. tilaa tarvitsevan aineen tunneille).

 Ihanaa, että Videokerholaisten ovi kaikilla mausteilla on vielä tallella!

Tähän vielä kaikken eniten vaiheessa olevaan tilaan päättyy tämän kertainen kellarikatsaus. Työmiesten taukotila siirretään 104-luokkaan loppuajaksi.

Tämän päivän kellarivierailusta jäi päällimäisenä mieleen hyvä tuoksu: ei tuoksu kostealta eikä juuri pölyltäkään. Hyvä tästä tulee!!