perjantai 11. maaliskuuta 2016

Maaliskuu vko 10, LiLun uutiset

Toisen kerroksen aulaan on rakennettu kuvataidediplomitöiden näyttely. Suosittelen! Kannattaa tutustua. Erilaisia näkökulmia elämään.

Tyttöryhmä päätti tehdä koulutyöstä mukavampaa: matikantehtävät sujuvat sutjakkaasti kovallakin alustalla. Tätä työmuotoa suosittelen myös kevään kirjoituksiin opiskeleville abeille. Kerratkaa yhdessä! Opiskelu on motivoivampaa ja hauskempaa, samalla voitte kannustaa toisianne. Nyt tarvitaan kaikki voimavarat käyttöön.


Alkuviikosta tehtiin lukiolla sisäilmaan liittyviä mittauksia. 10 min ajan pumpattiin ilmaa kasvatusalustoille. Muutaman viikon kuluttua saadaan tuloksia. Mittauskohteita olivat kemian luokka ja opettajainhuone.Tämmöisen pömpelin läpi ilmaa pumpattiin suuria määriä muutamassa minuutissa. Erityisesti nyt etsitään sädesientä ja sen erittämiä toksiineja. Kaisa-rehtori totesi toivovansa, ettei mitään löytyisi: on kaikkien koulussaolijoiden kannalta hyvä, jos löydökset ovat mahdollisimman pieniä. Remontti tulee tuloksista huolimatta.                                                                                                                    


Seurakunnasta Jari kävi pitämässä
aamunavausta perjantaina. Samalla hän kyseli (osittain kunnallisvaltuutetun ominaisuudessa) mielialoja liittyen tulevaan saneeraukseen ja remonttiin.  Itse ajattelen, että "positiivisuuden kautta" tästä selvitään helpoimmin. Kaikki paperi pitää hävittää ja se tarkoittaa menneen arviointia ja uuden luomista. Olemme tilanteessa, jossa "digi-loikka" on välttämätöntä toteuttaa. Ja muistakin tilapäisratkaisuijen tuomista haasteista selvitään. Onnistutaan yhdessä, eikö!                  


OPOjen porukka kävi tutustumassa kuukausi sitten perustettuun Ohjaamoon. Yhdeltä luukulta saa apua (yksilöllistä ohjausta ja elämäntilanteen kartoitusta) mm. koulutusvalintoihin ja -hakemiseen liittyen. Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvatausta KE ja TO klo 13-16. Katso tarkemmin TÄÄLTÄ.

Osoite on Mannerheiminkatu 20, (TE-palvelujen tiloissa).
 Toisen kerroksen aulassa on upeita kuvisdiplomitöitä. Tervetuloa tutustumaan lähemmin.
Loppuun vielä riemastuttava lukupiiri toisen kerroksen käytävältä. Viimeisten viikkojen ajan ovat abit käyneet ahkerasti tenteissä eli abitreeneissä. Siellä hiotaan viimeisiä vinkkejä kirjoituksiin. Yhdessä opiskelemisessa on taikaa!

Abeille (ja kaikille kirjoituksiin osallistujille) tsemiä viimeisten päivien rutistukseen.