perjantai 18. maaliskuuta 2016

Ylppäreitä, uusia tutoreita ja yhteishaun tuloksiaTämän viikon ehdoton ykkösteema oli ylioppilaskirjoitukset. Maanantaina aloitettiin äidinkielen esseekokeella, keskiviikkona vuorossa reaaliaineita (UE, ET, YK, KE, GE, TT) ja perjantaina päätettiin urakka A-tasoisten vieraiden kielten kokeisiin. Runsailla eväskoreilla valmistautuneita kokeelaat näyttivät olevan.
Keskiviikkona kokoontuivat uudet tutorit ensimmäiseen koulutuskertaan Zentran nuorisotilaan. Mukavantuntuista porukkaa on taas hakeutunut tutoreiksi. Nuoriso-ohjaaja Karinin opastuksella tutustuttiin toisiimme ja siinä samalla jo mietittiin millainen se tutorin homma oikein on.
 
 Keskiviikkona saimme ensimmäiset tulokset toisen asteen yhteishausta: Linnankosken lukiolle on hakenut 1.hakusijalla 188 oppilasta - 2.hakusijallakin on yli 50 oppilasta. Hyvältä näyttää lukion vinkkelistä. Nyt vielä jännitetään kesäkuun 16. päivään saakka sitä, mihin keskiarvoraja kohoaa.

Uudet tutorit pääsivät Karinin opastamana tutustumaan toisiinsa ja samalla miettimään miten tulevat lukiolaiset saadaan hyvin opastettua lukioon. Hienosti oli tutoroinnin perusasioita jo mietitty etukäteen! Moni tulevista tutoreista on toiminut tukioppilaana yläkoulussa tai ollut mukana isosena.
Kirjoituspäivän jälkeen olivat eväät fiaalissa. Ensimmäinen tunne on aika monella sama kuin Severillä: ei se ihan nappiin mennyt.
Abitreenit -sivustolta kannattaa käydä katsomassa englannin (ja muidenkin jo kirjoitettujen aineiden) mallivastauksia ja vinkkejä. Ehkäpä se meni paremmin, kun ensin ajatteli!

 Viikonloppuna saa onneksi vetää henkeä ennen seuraavan viikon koitoksia. Ensi viikolla lilulaiset saavat tehdä oman "ostoslistansa" ensi vuoden kursseja koskien. Erityisen tärkeää on seurata ohjeita Wilmasta ja olla mukana tiistain RO-tuokiossa. Eikä siihen koeviikon alkuunkaan ole enää kuin 2 viikkoa aikaa. Nopeasti kevät etenee!