perjantai 4. maaliskuuta 2016

Maaliskuun puhinaa

Juuri ennen talviloman alkua saimme tiedon lukion sisäilmaongelmien laajuudesta. Tällä viikolla tiedot ovat tarkentuneet: koko lukio menee remonttiin ja väistötiloihin (parakkeihin) siirrytään vuoden kuluttua helmikuussa 2017.  Jos joitan huonoa niin hyvääkin: samassa yhteydessä voidaan lukokkien sijoittelua miettiä uudelleen ja tehdä tarkoituksenmukaisia ratkaisuja oppimisympäristöjen suhteen.
Kakkoset ovat selvinneet kunnialla Wanojen tansseista ja ottaneet paikkansa lukion vanhimpina.
- Talvilomalla alkoi jo kaivata säännöllistä päivärytmiä, tytöt totesivat.

 Kellarissa työtiimit tekevät kovasti hommia ja pitkää päivää, että kaikki tulisi valmiiksi määräaikaan mennessä. Iso kiitos ja kumarrus näille työläisille: rakentajille ja siivoojille! Jos meillä tahtoo pöly tarttua kurkkuun niin mitä se on näille ahertajille.
 Kirjastossa ja toisen kerroksen aulassa on vielä esillä joitakin kuvataidekurssilaisten töitä. Kannattaa tutustua ja kerätä hienoja ajatuksia - ja ideoita vaikka omiin juttuihin.
 

 Tällä viikolla ylimääräistä päänsärkyä on tuottanut upouusi kännykkä. Kantapään kautta ja avuliaan kollegan (kiitos Marketta!) avustamana on jotenkin päässyt alkuun. Ihmetellä pitää, miten digitaaliseksi aikamme on muuttunut. Missä on "leuka ja liitu" -pedagogiikka?, tiedottamisen ja yhteydenpidon tapojen muutoksesta puhumattakaan? Onneksi sentään perinteisiä menetelmiä käytetään digitaalisten rinnalla.

Aika harva enää soittaa kännykkään; enemmän käytetään Wilmaa, @postia ja Facebookia.

Olen tällä viikolla aloittanut 1.vuosikurssilaisten OPO-keskustelut. Ajat lähetän FB:n kautta. Ensimmäisenä vuorossa 15A. Otattehan yhteyttä, jos fb-yhteys ei toimi ja/tai haluatte ajanvaraukset Wilman kautta. Asta-OPO Facebookissa.