tiistai 16. elokuuta 2016

Yli 600 lukiolaista

Kun yli 600 lukiolaista istuu lukuvuoden avauksessa liikuntasalissa, on paikka ääriään myötä täynnä. Aloittavia ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita on 190.

Opiskelijakunnan hallitus julisti koulurauhan: "Onko ihminen parempi jos hänellä on kalliita vaatteita? Onko elämässä tärkeintä aina voittaa ja olla parempi kuin toinen?
Ei, tärkeämpää on osata arvostaa ja kunnioittaa muita ihmisiä.
Tänä vuonna koulurauhan teemana on "jokainen on arvokas". Arvostetaan toinen toistamme välittämättä erilaisuudesta. Niinku jokainen tietääkin, Kaikki ovat samanarvoisia riipumatta äidinkielestä, ihonväristä ja esim. siitä minkälaisia arvosanoja koulussa saa.
Joka päivä voi tehdä hyviä pieniä asioita, mitkä tuovat muille ihmisille hyvän mielen. Koskaan ei ole huono hetki mennä juttelemaan uusille ihmisille ja ottaa heidät mukaan. Pelkkä hymykin voi jo saada toisen tuntemaan itsensä arvokkaaksi.
Kuitenkin toisten ihmisten arvostamisen lisäksi on tärkeää ymmärtää ja arvostaa sitä mitä itsellä on. lukuvuodet kuluvat järjestäen toinen toisensa jälkeen ja saamme oppia tärkeitä asioita. jollekin juuri sinun kaltaisesi elämä kuulostaa unelmalta. koulutus on avain niin yhteiskuntaan, onnellisuuteen sekä moneen muuhunkin asiaan. kun meille on kerran tarjottimella tuotu mahdollisuus, otetaan se vastaan ja opiskellaan asettaen tavoitteet juuri niin korkealle kuin kukin kykenee.
Otetaan kaikki huomioon ja tehdään yhdessä tästä lukuvuodesta kaikille vanhoille sekä uusille lilulaisille mukava ja viihtyisä."

Opettajakunta esitteli itsensä uusille ja myös vanhoille opiskelijoille. Emme ole vain nimiä papereissa - puolin ja toisin - vaan oikeita ihmisiä, jotka teemme töitä samassa työpaikassa yhteisen päämäärän eteen. Rehtori Kaisa muistutti tulevan lukuvuoden haasteista: "Liikkuva LiLu" tarkoittaa ulkoilua välitunneilla, siirtymistä toimipisteestä toiseen. Ope-kollega Jokke oivalsi heti vuoden teeman ulottuvuudet pidemmälle: Uusi opetussuunnitelma tarkoittaa myös monien vanhojen asioiden muuttumista ja kehittämistä. Muutos, liike, on oppimista!


Uudet lukiolaiset perehdytettiin kädestäpitäen paitsi TVT:n käytäntöihin myös ruokalan itsepalvelulinjaston toimintaan. Lukukauden alkaessa tahtovat jonot väkisinkin olla hitaita, mutta muutaman viikon päästä kaikki jo tietävät miten menetellään.
WSOY:n talolla on opehuoneeseen saatu jo erityisen tärkeä ja työhyvinvointiin vaikuttava esine: kahvinkeitin!
WSOY:n tiloihin kutsutaan kaikki LiLun opiskelijat ja opettajat tutustumaan torstaina 25.8. klo 8-13. Silloin myös he, ketkä eivät tässä jaksossa opeta tai opiskele WSOY:llä saavat tilaisuuden tulla kurkistamaan paikkoja. Tervetuloa!