maanantai 5. joulukuuta 2016

Syksyn suuri juhla: itsenäisyys ja ylioppilaat!

Rehtori Kaisa Ryöppy julisti syksyn juhlassa 25 uutta ylioppilasta. Työtä on pitänyt tehdä ja vaivaa nähdä. Jokainen on lakkinsa ansainnut!

Lisätiedoista löytyy lisää kuvia juhlan valmistelusta ja juhlan tunnelmista. Kiitos työryhmälle, kaikille esiintyjille ja taustan työläisille. Hieno juhla!

Aamupäivällä vielä harjoiteltiin ohjelmanumeroita. Mikä voisi olla suurempi motivaattori lukiolaisille, kuin tämä valkolakeilla ja ruusuilla katettu juhlapöytä!


Riikka ja Gabriel taituroivat nelikätisesti. Voi näitä lahjakkaita nuoria! Ilo oli kuunnella.

Vähän ihmettelin ensin tätä varustusta: miksi ihmeessä palosammutin? Asia selvisi hetken kuluttua, kun kuoro saapui lavalle kynttilöineen.
Apulaisrehtori Erkki Toivanen puhui lukemisesta. Pienellä haikeudella kuuntelin hänen taitavaa puhettaan. Aivan upea muistutus yleissivistyksen merkityksestä ja sen rakentamisesta. Kannattaa olla kiinnostunut monista asioista ja ottaa niistä selvää. Opiskella sellaistakin, joka ei ihan heti kiinnosta. Kerätä itselleen hyvä varustus tulevaisuuteen: lukemisen ja oppimisen taito! Kiitos Erkki! =)

A


Alman puhe oli hieno kannustus vielä lukiossa ponnisteleville. Välillä vuoristoreitin vaellusmatkalla törmää vastuksiin, takiaisiin ja kiertoteihin. Silti matka jatkuu ja tulevaisuus tuo sen, mitä olet halunnut ja haaveillut. Onnea Alma!
Juhan lopussa muistettiin itsenäisyyttä ja sotien veteraaneja. Kapula vaihtoi viestinviejää seuraavalle lukiolaisten sukupolvelle. Tätä ei sovi unohtaa: niin moni meidän iso- ja isoisovanhemmista on ollut parhaat nuoruusvuotensa rintamalla. Emme halua sotaa, sanovat veteraanit, vaan taata hyvät mahdollisuudet elää rauhassa ja edetä elämässä. Kouluttautua ja antaa panoksemme Suomelle!

Loppuun vielä onnellisia uusia ylioppilaita. Ensimmäisenä Elina, joka suoritti tutkintonsa 2,5 vuoden ennätysajassa. Onnea! Olet "tsempparin maljasi" ansainnut ahkeruudellasi!