keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Tammikuu 2017, mitä kaikkea jännää...Kevätlukukausi on käynnistynyt vauhdilla! Joululoma on ollut pitkä - kouluun palattiin 9.1. Heti ensimmäisen viikon päätteeksi toivotettiin Ekille hyviä eläkepäiviä!
Ja muutama päivä sen jälkeen ryhmä lilulaisia muusikkoja ja tanssijoita/näyttelijöitä lähti Tanskaan. Can´t breathe - projektin seuraava vaihe toteutuu! Vilkaisepa Tanskan uutislähetystä: http://www.tveast.dk/nyheder/17-01-2017/1930/1930-17-jan-2017?autoplay=1#player  Siellä vilahtavat myös suomalaiset (Anukin takana!) alkaen n. kohdassa 14:15.

Viikko 3 aloitettiin maanantaina vanhempain- ja 9.-luokkalaisten INFO-illalla. Ilahduttavan paljon oli kuulijoita paikalla auditoriossa. Rehtori kertoi LiLun ainevalintojen mahdollisuuksista ja tulevan saneerauksen vaikutuksesta opiskeluun.

 Aineenopettajat olivat paikalla vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä omia aineitaan. Samalla vanhemmat/tulevat lukiolaiset saivat kysellä mieltä askarruttavista asioista.

Pieni viipale tulevasta musiikkiteatteriesityksestä "Seili". Produktio on taiteidenvälinen projektikurssi, jonka esitykset toteutetaan huhtikuun loppupuolella Grandissa.

Info-illassa oli paikalla Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian koordinaattori Tommy Ekblom, hän oli kertomassa urheilijoille suunnatusta mahdollisuudesta yhdistää valmennus ja opiskelu mielekkääksi kokonaisuudeksi. Katso lisää:
Lisää informaatiota saatiin tiistaina ABI-infossa. Kaikki kevään kirjoittajat olivat koolla auditoriossa kuuntelemassa ohjeita. Kirjoitukset toteutetaan LiLun tiloissa (kuuntelut kielistudioissa ja kirjalliset kokeet liikuntasalissa). Myös kanslian toiminnot (+rehtori) ovat LiLun tiloissa huhtikuun alkuun saakka. Tämä helpottaa abiturienttien tilannetta: vanhoilla ja tutuilla kaavoilla mennään!
Tulevaisuudesta muutamia nostoja: LiLu-Show  26. ja 27.1. varisuttaa loputkin rappaukset lukion seinistä. Tulkaa mukaan kuuntelemaan ja elämään mukana:

Koeviikko mennään ihan normaalisti. 8.2. (KE) selityspäivä järjestetään vain abeille (tarkemmat tiedot RO-tuokiossa 23.1. (MA) klo 9.45, ole paikalla!).
9.2. (TO) on itsenäisen työn päivä - silloin LiLun tavarat toimitetaan Ruusupuiston Campuksen luokkiin. Opettajat ohjeistavat ryhmiä opiskeltavista asioista.
10.2. (PE) alkavat tunnit 4.jakson lukujärjestyksen mukaisesti.
 
 Voi että, miten ihanaa tavata LiLun alumneja! Perttu ja Samuli kävivät esittelemässä "Aalto 1"-sateliittia. Molemmat ovat mukana rakentamassa tätä uskomatonta "maitopurkin kokoista" älylaitetta, joka laukaistaan jossain vaiheessa maata kiertävälle radalle. Lukioaikoina molemmat olivat innokkaasti mukana "rakettikerhossa", eikä tämä nykyinen opiskelusuunta taida paljoa poiketa tuolloisista kiinnostuksen kohteista. Hyvää jatkoa rakettikerholaisille!