perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kevätkirkko ja yo-kenraali

Viime viikolla oli näin kaunista! Tänään kipitimme kirkonmäkeä + 8 asteen lämpötilassa ja kylmässä luoteistuulessa. Lisätiedoista löydät kuvia kevätkirkosta, ET-opiskelijoiden Taidetehtaan vierailusta ja vielä jotain illan YO-kenraaliharjoituksista.
Kuva: Päivi S.


 "Taidetehtaan et-ohjelma oli onnistunut!", hehkuttaa Päivi S.


Näyttely PINTAJÄNNITYS koostuu Virva Kanervan veistosinstallaatioista ja Janika Salosen piirroksista.
Virva Kanerva on kuvanveistäjä, jonka maailmassa on sekaisin ihmiset ja eläimet vailla hierarkiaa tai logiikkaa. Samaan tilaan mahtuu sovussa ihmismäiset eläimet, eläimelliset ihmiset ja mikä tahansa siltä väliltä. Kanerva ottaa vaikutteita niin populaarikulttuurista, taidehistoriasta, myyteistä kuin uskonnollisesta kuvastostakin. Esillä olevien teosten taustalla on ihmiselämän oleellisimmat teemat: rakkaus, pelko, suru, läheisyys ja häpeä. Juuri ne hetket kun pintajännitys on virittyneimmillään tai jo purskahtanut yli.  LINKKI 

"Tämänhetkisen näyttelyn toinen taiteilija, Virva Kanerva, oli paikalla kertomassa töistään." Päivi S.
Kuva: Päivi S.


 Alkuvuodesta apulaisrehtoriksi valittu Juha K. johdatti ristikulkueen kevätkirkkoon.

Aivan upea tanssiesitys Seilin musiikkiin. Katso tästä: LINKKI 
Lukion kuoro: LINKKI


 Riikka-pastori ja Joni (LiLun YO keväältä -08!) muistuttivat meitä erillaisista tavoista mitata asioita. Yksi mittaa sykettä, toinen laskee askeleita. Kolmannelle voi todistukseen "mitatut" arvosanat olla kaikki kaikessa.

Aivan erilainen mittayksikkö "syli", on myös tärkeää muistaa!

Kanttori Minna W. taituroi uruissa sellaisia sooloja, että teki mieli taputtaa!
 Ja entäpä nämä esiintyjät: Gabriel ja enkelit! (Eturivissä.) Hieno ja tunteikas esitys! Kuulimme toisen Gabrielin, Linsénin, sävellyksen ja Z.Topeliluksen vuonna 1853 sanoittaman "Kesäpäivä Kangasalla". (Iltapäivällä kuulin erään opiskelijan viheltelevän samaa kappaletta... Sävelkulku oli jäänyt mieleen.)

Harva tietää, että Linsén asui kauan Porvoossa ja toimi Borgå Gymnasiumissa musiikin ja laulun opettajana vuosina 1865-1907. Porvoosta löytyy tänäkin päivänä hänelle nimetty puisto: LINKKI


 Alkuillasta vielä kokoonnuttiin ylioppilasjuhlan kenraaliharjoituksiin. Kaikki (180!) ylioppilaslakkia aseteltiin tarkasti järjestykseen huomista juhlaa varten.


 Masir sai toimia koekaniinina. Hän näytti, miten lakki otetaan vastaan, kätellään ja kumarretaan. On tärkeää, että kaikki tietävät miten juhlassa tulee toimia.
Loppuhuipennuksena ennen yhteiskuvan harjoitusta (nyt jo emeritus)opettaja Mauno M. kertoi vitsin! "Trump, Putin, Kalle Kustaa, Paavi ja...."