perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vahtimestari pankkiasioilla / Aloitekanava Porvoon sivuilla

Kesäaikaan pankkiasiointikin on hauskaa, kun voi matkan puolivälissä pysähtyä tankkauspisteellä!

Mikä Aloitekanava on?

http://www.aloitekanava.fi/porvoo/
Aloitekanava on verkkopalvelu, jonka avulla nuoret voivat muuttaa maailmaa – tai ainakin tehdä kotikunnastaan hiukan paremman paikan elää.
Porvoossa voit osallistua asioista yhdessä päättämiseen ja vaikuttamiseen Aloitekanavan kautta. Aloitekanavaan voit jättää idean, jota muut voivat kommentoida plus- ja miinusäänillä. Jos ideasi saa plusääniä, siitä muokataan aloite ja toimenpide-ehdotus, jota voi tukea. Jos idea saa tukea, aloite lähtee vastattavaksi aihealueesta vastaavalle virkamiehelle tai muulle asiaa koskevalle henkilölle.
Parhaimmillaan ideoista kasvaa menestystarinoita, joilla on muutettu maailmaa.

Miten Aloitekanava toimii?

  1. IDEA - Voidaksesi vaikuttaa Aloitekanavassa, sinun täytyy rekisteröityä jäseneksi. Tämän jälkeen voit kirjoittaa oman kuntasi kanavaan idean, jota muut voivat kommentoida.
  2. TUKEMINEN - Jos ideasi saa kannatusta (plus(+)ääniä), idea siirtyy tukemisvaiheeseen. Tässä vaiheessa muut Aloitekanavan käyttäjät voivat tukea ideaasi tai parhaimmassa tapauksessa jopa allekirjoittaa sen.
  3. ALOITTEESEEN VASTAAMINEN - Kun Ideaa on tuettu, siitä tehdään aloite, joka lähetetään vastattavaksi kunnan toimielimeen, jota kyseinen aloite koskee. Vastausaika on 4 viikkoa.
  4. IDEASTA TOTTA - Joskus aloitteista tulee menestystarinoita, kuten Porvoossa muutamasta ideasta on tullut.
Eli ei muuta kuin aloitteita ideoimaan!

Aloitekanavat Suomessa

Aloitekanava.fi-osoitteeseen on koottu kaikki Suomen Aloitekanavat. Tällä ”kattosivustolla” voit tutustua eri paikkakuntien verkkopalveluihin ja niiden käyttäjiin. Vuoden 2010 alussa yli yhdeksässäkymmenessä Suomen kunnassa oli toimiva Aloitekanava ja palvelun leviäminen ympäri maata jatkuu edelleen. Ideoita ja aloitteita kerätään sähköisesti joka puolella Suomea niin suurilla kuin pienemmilläkin paikkakunnilla.
Julkaistu: 07.03.2011 Porvoon kaupungin nettisivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti