torstai 11. elokuuta 2011

Herätyskello soi puoli seitsemän

Opettajainhuoneessa ei ihan joka päivä
aloiteta töitä kakkukahveilla - tänään kylläkin!
Herätys aamulla klo 6:30 tuntuu kesälomaviikkojen jälkeen vielä työläältä. Kolmas aamu oli kuitenkin jo selvästi helpompi kuin ensimmäinen. Kesällä on tullut kukuttua myöhempään kuin normaalisti ja aamulla on voinut kääntää rauhassa kylkeä. Loman luksusta! Ja nyt vain nopeasti kello "kouluaikaan" ja aikaisemmin nukkumaan.
Apulaisrehtori Erkki on laittanut tuulemaan! B-portaan liukastumisvaaralliset portaat ovat saaneet vuosien odotuksen jälkeen ensimmäiset liukastumisestenauhat. Lisää on luvassa Tilakeskuksen toimesta. Näin tämäkin vuosia hiertänyt asia saadaan kuntoon.
Sama koskee "Tupakointi kielletty!"-plakaatteja: asia jäi viime syksynä kesken ja kun vuoden kuluttua ollaan edelleen samassa tilanteessa "täytyi tehdä jotain", Erkki totesi ja tarttui asiaan. Well done, Erkki!

Kokosimme tänään 1.vuosikurssilaisten kansioita terveydenhoitaja Päivin ja kanslisti Tarjan kanssa. Samalla pohdimme, onko talkootyön perinne Suomessa katoamassa vai peräti kokonaan kadonnut? Kun useampi ihminen tekee samaa "urakkaa" työ joutuu nopeasti. Samalla voi jutella ja tuumailla ystävien ja työkavereiden kanssa. Päivi epäili, että talkoot on enemmän itäsuomalaista kansanperinnettä: mentiin auttamaan naapurin perunapellolle ilman erillistä kutsua. Mutta osataanhan Pohjanmaallakin: "kökkä" eli talkoot pystyyn ja kaverin talonperustukset valmiiksi yhdessä illassa! Joku väitti, ettei ruotsin kielessä ole (muka) ollenkaan talkoita tarkoittavaa sanaa, vaan tämä on (muka) suomalainen traditio. Oikaiskaa, jos teillä on parempaa tietoa.

Jussi J. ja Jaakko ovat ahkeroineet tietokoneiden asentamisen kanssa monta päivää. Tänään iltapäivällä kuvisluokan lattiaan ilmestyi outo valoilmiö: aurinko! Saas nähdä, ehtivätkö työmiehet saada parketin kuntoon koulun alkuun mennessä. 2.krs:n työhuoneet olivat ainakin torstaina aika alkutekijöissään.

Suunnittelu- (tuleva laatu- ja kehittämis-) ryhmä aloitti oman urakkansa tänään. Paljon on tehty valmistelevaa työtä kesän aikana rehtori Airan ja kanslian toimesta, mutta opettajakunnan näkemys on kouluvuoden suunnittelussa tärkeä. Maanantain Vesossa on paljon asiaa!

Syksyinen koulunalku pitää sisällään aina kutinaa - mukavaa kihelmöintiä ja odotusta uudesta.

Tervetuloa syksy ja uusi kouluvuosi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti