perjantai 12. elokuuta 2011

Maija-OPO


Linnanakosken lukiossa aloittaa lukuvuoden alusta OPO:n sijaisena Maija P.
Tässä tutustumishaastattelu OPOlle.

1. Miksi sinusta tuli OPO?
 
Minä suunnittelin opon työtä oikeastaan heti, kun olin valmistunut luokanopettajaksi tai varmaan jo luokanopettajaopintojen aikana, kun opo-koulutus oli kätevästi samassa pienessä Jkl:n opettajankoulutuslaitoksessa.

Pidin luokanopettajan työstäni ja tein sitä yhdeksän vuotta, mutta sitten hakeuduin opinto-ohjaajakoulutukseen. Suurin syy innostukseeni opoilusta oli se, että luokan ulkopuolinen yhteiskunta on aina kiinnostanut minua, samaten psykologia oli lempiaineitani lukiossa. Ohjaustyö on ihmisen ymmärtämisen yritystä, ja ympäröivään yhteiskuntaan nuoria ohjaan. Opinto-ohjaajan työ on myös hyvin vaihtelevaa, tarjolla on hyvää lisäkoulutusta ja koko alan kehittäminen on pikku hiljaa tullut aina vaan minulle tärkeämmäksi. Nuorten ihmisten kanssa työskentely on suuri lahja, josta saa paljon voimaa.

2. Mikä on työssäsi mielenkiintoisinta?

Nuoret ihmiset ovat todella kiinnostavia, ja ohjauskeskustelut ovat jatkuva oppimisen alue minulle. Kiinnostavaa ovat myös erilaiset työtoverit, ja yhteistyö heidän kanssaan.

3. Aloitat uudessa koulussa ja kaikki on sinulle uutta – millaisilla fiiliksillä?

Tuntui hyvältä tulle kauniiseen Porvooseen kauniiseen valoisaan työhuoneeseen. Minut otettiin erittäin ystävällisesti vastaan. Odotan hyvää ja työntäyteistä lukuvuotta. Jotenkin on levollinen fiilis.

4. Mitä harrastat?  

Tennistä pelaan ja liikun muutenkin paljon, sen lisäksi teen kuvataidetta, kuvanveistoa tarkemmin ilmaistuna.

5. Mikä on mielenkiintoisin paikka missä olet käynyt?

Pingyao, joka on pieni ikivanha kaupunki Kiinassa.

6. Muistatko, mikä oli ammattihaaveesi joskus nuorempana?

Arkkitehti.

 Tervetuloa työyhteisöön Maija!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti