torstai 5. tammikuuta 2012

Abien kanssa Campuksella

 Viitisenkymmentä abia oli vielä loppiaisen aattona ennen neljää tutustumassa Campuksen tiloihin ja  Haaga-Helian sekä Laurean koulutuslinjoihin.

http://www.porvoocampus.fi/

http://www.haaga-helia.fi/fi

http://www.laurea.fi/ Joku lilulaisista totesi, että "Tää on niin hienoa, että miten täällä osaisi olla!" Myös avoimet tilat - kaikkien huoneiden seinät ovat lasia - herättivät joissakin abeissa hämmästystä. Toinen epäili, että tuleeko opiskelusta mitään, kun katselee oppitunnin aikana mitä käytävällä tai aulassa tapahtuu. Haaga-Helian ja Laurean opiskelijat kertoivat, että "läpinäkyvyyteen" tottuu nopeasti ja se tuntuu muutaman opiskeluviikon jälkeen ihan luontevalta. Perinteisiä oppituntejakin on aika harvoin: opiskelu etenee projekteissa ja niiden puitteissa tehdävissä töissä. Kaikki on linkitetty mahdollisimman pitkälle työelämään. Kuulostaa todella hyvältä opiskelumallilta sellaiselle opiskellijalle, joka ei kaipaa lukion jälkeen tiukkoja teoreettisia opintoja!

 Osalla opiskelijoista oli kiire lähteä LiLun ja BoGyn opiskelijoiden yhteiselle risteilylle samana iltana. Työryhmät ja toimikunnat miettivät päänsä puhki miten kielirajat ylittäviä tapahtumia saataisiin entistä enemmän myös Porvooseen eri oppilaitosten välille. On mukavaa huomata, että nuoret ovat askelenmitan edellä päättäjiä! Arkipäivän yhteyksiä on ja niitä luodaan koko ajan enemmän. Kaikki ei kulje kaupunginhallituksen tai edes nuorisovaltuuston kautta.

Hyvää tuulta kaikille risteilijöille! Tulkaa terveinä, ehjinä ja virkistyneinä takaisin! Och samma på svenska!