torstai 19. tammikuuta 2012

Palmenia pamautti koulutuksen käyntiin

Katsotaan, millaista jälkeä itäisen Uudenmaan rehtorit ja koulujen kehittämis/johtoryhmät saavat aikaan Palmenian järjestämssä Lukioverkoston kehittämiskoulutuksessa. Markku ja Mikko johdattelivat koulutettaviaan miettimään yhteiskunnan muutosta ja sen heijastuksia kouluun. Ja erityisesti oppimiseen ja opettamiseen. Jotain täytyy koulussakin muuttua. Ikuisesti ei voida asettautua Pisa-tutkimusten seläntaakse ja ajatella, että koulu on niin hyvä kuin se vain voi olla. Muutoksia on lähipiirissä - nopeitakin, ja niihin haasteisiin on koulujen vastattava. Ylioppilastutkinto muuttuu pelkän tiedon toistamisesta enemmän soveltavaan suuntaan. Ja kun tutkinto muuttuu on myös koulujen muutettava opetustaan, kokeitaan ja arviointejaan.


Väittely-menetelmällä kouluttajat saivat meidät mukaan puolustamaan ja vastustamaan näköpiirissä olevia muutoksia. Oli hauskaa roolien kautta eläytyä eri näkökulmiin ja hakea niille perusteluja.

Ensimmäinen Palmenian pamautuspäivä sujui inspiroivissa merkeissä. Aamulla aloitetaan koulutuksen ja verkostoitumisen visioinnin teemalla. Mielenkiintoista!