tiistai 6. toukokuuta 2014

Kirjoitussuunnitelma on kuin palapeli

Kirjoitussuunnitelmaa ovat 2. vsk:n opiskelijat miettineet pitkin lukuvuotta. Joku on jo aloittanut kirjoittamisen keväällä. Valtaosa nykyisistä lukiolaisista sommittelee oman palapelinsä niin, että ensimmäinen kirjoituskerta ajoittuu abivuoden syksyyn.

Kaikki syksyllä kirjoittamaan aikovat kokoontuivat tänään auditorioon saamaan ohjeita ilmoittautumislomakkeen täyttöön ja vielä viimeisiä muistutuksia mitä kaikkea täytyy syksyä ajatellessa ottaa huomioon: menossa olevat kurssit, syksyn ensimmäinen koeviikko, mahdollisuudet kesällä opiskelunn ja mitä vielä... Kun ensi vuoden kurssivalintoja voi vielä viilata, kannattaa käyttää jokunen tunti siihen, että saa mietittyä itselleen parhaan mahdollisen kokonaisuuden.

Palataan vielä hetkeksi tuohon palapeli-metaforaan. Ope-huoneessa on ollut tapana kevään viimeisessä jaksossa koota yhteistoimin palapeliä. Pieni tauko puuttuvaa palaa metsästäessä vie tehokkaasti ajatukset uusille urille: mieli rauhoittuu. Yhteistoimin Mirja, Peter ja Timo metsästivät hankalan kolon täytettä ja sieltä se löytyi!! Kaikkeen on ratkaisu kun jaksaa katsella ja kokeilla.