torstai 9. lokakuuta 2014

Lokakuu ja syksyn tuulia


LiLun väki valmistautuu perjantain Linnankoskipäivää varten. Monenmoiset hahmot piristävät Linnankosken aukion avajaisia ja saattaapa itse päähenkilön inkarnaatio piipahtaa paikalla...

Puhekilpailu järjestetään tänä vuonna Kaupunginpuistossa ja siellä yleisö pääsee mukaan äänestämään parasta puhujaa. Linkki äänestykseen avataan vasta puheiden pitämisen jälkeen, ja sen löytää kätevästi LiLun kotisivulta.

Kannattaa ottaa "huoneen numero" (joka on 126523talteen, niin äänestäminen sujuu helpommin. Jännää nähdä, miten tämä toimii!


 Muita viikon teemoja olivat mm. R & J -musikaalin kokoontuminen ja Linnankosken Senioreiden illanvietto torstaina. Senioreiden teema oli ”Urheilu: ammatti, elämäntapa, elämysten tarjoaja”. Luvassa on MTV3:n uutisankkuri Aaro Kajasteen luotsaama paneelikeskustelu, jossa urheilun ja liikunnan merkitykseen ja moniin kasvoihin paneutuvat muun muassa Suomen Urheiluliiton lajipäällikkö Tommy Ekblom; Taidetehtaan Tanssikoulun rehtori, tanssitaiteilija Hanne Kauppinen; jääpalloilija ja suunnistaja Pekka Vuorinen; energiayhtiö St1:n perustaja ja Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Mika Anttonen; sekä Linnankosken lukion rehtori Kaisa Ryöppy. Urheiluteeman vastapainoksi taidemaalari Anitta Ruotsalainen kertoo rehtori Aira Wollstenin muotokuvan luomisprosessista.

Ja vielä aihetta ihmettelyille OPE-huoneen kahvilistasta. Joku (??) on nauttinut ensimmäisen jakson aikana kahvia peräti 27.500 euron edestä! Jääköön salaisuudeksi, kuka tämä kahvia kovasti rakastava henkilökunnan jäsen on.

Teemoihin liittyen muutama kuva lisätiedoissa.

 Auditoriossa ja aulassa kokoontuivat R & J-musikaaliin osallistuvat muusikot, tanssijat ja näyttelijät. Iso, vaativa ja innostava yhteisprojekti vaatii paljon tekijöiltään mutta antaa palkinnoksi hienoja kokemuksia ja onnistumisen elämyksiä.

Auditorion dataprojektorin säätämistä varten tarvitaan vähän isommat tikapuut.

 Rehtori Aira Wollstenin muotokuvan maalaa taiteilija Anitta Ruotsalainen. Illan aikana saimme kuulla projektin etenemisestä niin taiteilijan kuin mallinkin kertomana. Rehtori Wollsten paljasti, että vaikka tekeillä on rintakuva, niin siitä huolimatta hänellä on mallinna ollessakin korkeakorkoiset kengät jalassaan! Ne ovat hänen tavaramerkkinsä ja heijastuvat ryhtiin ja olemukseen. Rehtori Wollsten on intohimoinen liikkuja ja kuntoilija, joka myös näkyy hänen ryhdissään ja nuorekkaassa olemuksessaan. Otetaan mallia!!


 Edustava joukko Linnankosken senioreita, yksi opiskelija ja porvoolainen rehtori kokoontuivat pohtimaan urheilun merkitystä. Mielenkiintoisia pohdintoja siitä, miten urheilu on vaikuttanut positiivisesti elämänkulkuun; joillakin heistä se on muodostunut ammatiksi, toisilla taas rakkaaksi harrastukseksi, joka antaa mielekkyyttä elämälle.

Upeasti Mona Jäppinen edusti nuorten ajatuksia ja mielipiteitä lukiolaisena ja huippu-urheilijana.

Linnankosken lukion seniorit linkki.